Понеділок, 28 Жовтня, 2024

ВІЙНА

Новини Охтирка

Для учнів кількох громад Охтирщини створять навчальний осередок “Захист України”

Для учнів кількох громад Охтирщини створять навчальний осередок “Захист України”

В осередку навчатимуться понад тисяча учнів, в тому числі студенти кількох закладів Охтирки.

На базі одного з ліцеїв Чернеччинської громади створено сучасний осередок для викладання предмета «Захист України». Тут навчатимуться учні 10-11 класів з Чернеччинської, Грунської, Чупахівської, Комишанської, Кириківської, Великописарівської територіальних громад, Державного навчального закладу «Охтирський центр професійно-технічної освіти» та відокремленого структурного підрозділу «Охтирський фаховий коледж СНАУ» – загалом 1119 учнів та студентів.

На даний момент триває ремонт приміщення, що фінансується за рахунок бюджету Чернеччинської сільської ради. Крім того, завдяки співфінансуванню з державного бюджету закуповуються сучасні навчальні засоби: мультикоптери, інтерактивні лазерні стрілецькі тренажери, ноші, макети зброї та інше.

З початку нового навчального року предмет викладає (дистанційно) демобілізований командир механізованого батальйону, який має відповідну підготовку. Адже «Захист України» нині – це не просто уроки з володіння зброєю, а можливість трансформувати мислення молоді та підвищити престиж професії військового – особливо важливо в нинішній час.

Схожі публікації