Новини Охтирка

Заборгованість із заробітної плати погашено

Заборгованість із заробітної плати погашено

Саме це було найактуальнішим питанням, яке розглянуто на засіданні тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати.

Протягом останніх років боржником із виплати заробітної плати був ДП«Охтирський комбінат хлібопродуктів». Станом на 01.09.2024 заборгованість із виплати заробітної плати на підприємстві складала 6156,0 тис.грн.

Після зміни власника ситуація кардинально змінилась. Керівник підприємства повідомив, що на початку вересня 2024 року борги із заробітної плати погашені у повному обсязі.

Актуальним залишається питання сплати податків до бюджету Охтирської міської територіальної громади після зміни форми власності шляхом ліквідації ДП «Охтирський комбінат хлібопродуктів» і переведення працівників на підприємство, яке зареєстровано в іншій місцевості. Це питання буде перебувати на контролі управління фінансів та економіки Охтирської міської ради.

Окремим питанням на засіданні розглянуто результати аналізу нарахувань і сплати сум податку на доходи фізичних осіб відповідно до поданої податкової звітності.

За результатами розгляду питань прийняті відповідні рішення, зокрема, управлінню соціальної та ветеранської політики Охтирської міської ради продовжити здійснювати моніторинг виплати заробітної плати та погашення заборгованості з неї на підприємствах нашої громади.

Схожі публікації