Понеділок, 23 Вересня, 2024

ВІЙНА

Новини Ромни

ПРОГРАМА «ТИ ЯК?»: ПІДТРИМКА ТА РОЗВИТОК МЕНТАЛЬНОГО ЗДОРОВ’Я

ПРОГРАМА «ТИ ЯК?»: ПІДТРИМКА ТА РОЗВИТОК МЕНТАЛЬНОГО ЗДОРОВ’Я

У межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», за ініціативою першої леді України Олени Зеленської, для працівників Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Роменської міської ради консультантом програми в Роменській міській територіальній громаді Людмилою Галигіною була проведена лекційно-практична зустріч.

Психологиня презентувала можливості та ресурси Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» за ініціативою Олени Зеленської. Особливу увагу було приділено вивченню Аптечки швидкої психологічної допомоги, довідників «Базові навички турботи про себе та інших» та «Люди з досвідом війни. Взаємодія». Під час заходу консультант розповіла про можливості отримання послуги з ментального здоров’я у свого сімейного лікаря, а також наголосила про важливість піклування про себе та про необхідність профілактики професійного вигорання як в соціальній сфері, так і в повсякденному житті.

Ключові питання зустрічі: як підтримка потрібна для покращення ментального здоров’я, додаткові ресурси та стратегії самодопомоги можна взяти для щоденного використання.

 

Супровід розробки та впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як? за ініціативою Олени Зеленської забезпечує Координаційний центр КМУ / Mental Health UA за експертного партнерства та підтримки World Health Organization (WHO)). Майданчиком для ухвалення рішень є Міжвідомча координаційна рада КМУ.

За повідомленням Територіального центру соціального обслуговування РМР

Більше інформації на Telegram-каналі “Роменська громада” – https://t.me/romny_gromada 

Схожі публікації