Новини Охтирка

NEFCO: модернізація має бути довгостроковою, енергоефективною та екологічною

NEFCO: модернізація має бути довгостроковою, енергоефективною та екологічною

В умовах продовження агресії Росії проти України міжнародна установа НЕФКО (Nordic Environment Finance Corporation, NEFCO) продовжує підтримувати відбудову ключової інфраструктури в українських громадах.

НЕФКО допомагає громадам нарощувати потенціал для довгострокового зеленого відновлення та переходу, застосовувати європейські стандарти та методи та залучати додаткові інвестиції.

Це – мільйони євро інвестицій лише на реалізацію проєктів з реконструкції систем водопостачання.

Проєкти NEFCO у сфері водопостачання дозволяють:

– зменшити втрати води

– покращити водопостачання та водовідведення

– знизити витрати на обслуговування

– підвищити ефективність та подовжити термін експлуатації об’єктів, побудованих чи реконструйованих за грантові кошти

 – покращити якість життя українців

Проєкти, які підтримала НЕФКО, вже зіграли трансформаційну роль у підвищенні якості та надійності ключових послуг населенню.

Загалом НЕФКО розробляє та фінансує міські проєкти у таких секторах, як енергоефективність, централізоване теплопостачання та очищення стічних вод. Зосереджуючись на довгостроковій стійкості та енергоефективності, НЕФКО допомагає розбудувати стійку інфраструктуру, яка служитиме Україні довгі роки.

Зокрема, проєкти реалізуються в рамках програми «Відновлення об’єктів критичної інфраструктури, Компонент II, Україна», яка фінансується Європейським Союзом за підтримки НЕФКО, що виступає програмним менеджером програми ЄС.

Ми пишаємося тим, що Охтирська громада – партнер НЕФКО і разом з European Union in Ukraine працюємо над масштабними змінами: для екології, для добробуту людей, для процвітання громад.

Схожі публікації