Новини Суми

Поліцейські Сумщини викрили групу осіб у збуті фальсифікованих підакцизних товарів

Поліцейські Сумщини викрили групу осіб у збуті фальсифікованих підакцизних товарів

Четверо мешканців області займались продажем незаконно виготовлених тютюнових виробів, алкогольних напоїв та спирту. Їх протиправну діяльність припинили правоохоронці.

Слідчі слідчого управління та оперативники управління карного розшуку ГУНП в Сумській області у взаємодії з працівниками Управління стратегічних розслідувань в Сумській області за процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури задокументували мешканців м. Ромни та м. Охтирка, які здійснювали придбання, зберігання та транспортування з метою збуту підакцизних товарів.

У ході досудового розслідування встановлено, що зловмисники збували фальсифікований товар на торгівельних точках та за місцями проживання. Окрім того, фігуранти легалізували дохід одержаний злочинним шляхом. Під час ряду санкціонованих обшуків поліцейські виявили 17 701 пачку цигарок без марок акцизного податку, 42 поліетиленових пакети з тютюном, 2211 літрів алкогольних напоїв та етилового спирту.

Все виявлене слідчі поліції вилучили та направили на експертне дослідження. Наразі правоохоронці працюють над встановленням каналів постачання.

За вчинене зловмисники понесуть кримінальну відповідальність за ч. 1 ст. 204 (незаконне придбання з метою збуту або зберігання з цією метою, а також збут чи транспортування з метою збуту незаконно виготовлених підакцизних товарів) та ч. 1 ст. 209 (легалізація майна) Кримінального кодексу України. Слідство триває.

Поліцейські Сумщини викрили групу осіб у збуті фальсифікованих підакцизних товарів

Відділ комунікації поліції Сумської області

Facebook https://www.facebook.com/0542inua

Схожі публікації