Середа, 23 Жовтня, 2024

ВІЙНА

Новини Охтирка

Європейський день боротьби з торгівлею людьми

Європейський день боротьби з торгівлею людьми

Щорічно 18 жовтня відзначається Європейський день боротьби з торгівлею людьми.

Торгівля людьми – це злочин, що полягає в здійсненні незаконної угоди, де об’єктом торгівлі стають люди. Злочинці займаються цією незаконною діяльністю з метою отримання прибутку, а їхні жертви опиняються в ситуаціях примусової праці або комерційної сексуальної експлуатації. Торгівля людьми являє собою форму рабства, де права та гідність людини порушуються .

Від 24 лютого 2022 року Україна живе в умовах воєнного стану. Збройна агресія підвищує ризики торгівлі людьми, тому на сьогодні ця тема є однією із актуальних. Це пов’язано з тим, що частина людей виїхала на тимчасове  місце проживання до Європи, частина переміщена всередині держави, а значна кількість людей примусово вивезені на територію росії та білорусі. Жертв заманюють в інтернеті за допомогою фальшивих обіцянок, вони зазнають насильства за кордоном, або їх перехоплюють торгівці людьми просто на кордоні. Існує стереотипне уявлення, що торгівля людьми – це лише сексуальна експлуатація. Проте, до сучасних форм рабства відносяться і трудова експлуатація, і примусове жебрацтво, і втягнення в злочинну діяльність, і використання у збройних конфліктах.

В Охтирській міській територіальній громаді до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми проводяться  інформаційно – просвітницькі  заходи.

На офіційних сайтах  Охтирської  міської ради та управління соціальної та ветеранської політики розміщені інформаційні листівки : «Як не стати жертвою торгівлі людьми» та контактні номери телефонів національної «Гарячої лінії».

Якщо Ви потрапили у складні ситуації звертайтеся за допомогою до:

– Національної поліції України за номерами 102 або 0 800 500 202 (кол-центр поліції);

– Національної гарячої лінії з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству стосовно дітей за номером 15 47;

– Національної гарячої лінії з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів: 527 (безкоштовно з мобільного), 0 800 505 501 (безкоштовно зі стаціонарного).

– Управління соціальної та ветеранської політики Охтирської міської ради  тел.: (05446) 4-27-02.

Схожі публікації