Четвер, 3 Жовтня, 2024

ВІЙНА

Новини Охтирка

“Охтирка зелене місто” єдина з Сумщини стала переможцем конкурсу “Зелене відновлення і сталий розвиток територіальних громад”

“Охтирка зелене місто” єдина з Сумщини стала переможцем конкурсу “Зелене відновлення і сталий розвиток територіальних громад”

У серпні-вересні Міжнародний фонд “Відродження” провів конкурс “Зелене відновлення і сталий розвиток територіальних громад”. Його мета – сприяти впровадженню екологічного компонента у соціально-економічний розвиток територіальних громад задля належного відновлення, сталого розвитку і забезпечення довкіллєвої безпеки жителів громад

“Інтерес до конкурсу був досить широким у географічному вимірі – ми отримали 47 проєктних пропозицій, що стосувалися сімнадцяти областей України. Відчувалося, що учасники конкурсу по-справжньому переймалися довкіллєвими питаннями і екологічним станом обраних громад та й України в цілому, адже були й заявки, діяльність яких поширювалася на всеукраїнський рівень.”, – резюмує Тетяна Кухаренко, менеджерка програми “Демократія і належне врядування”.

Переможцями конкурсу стали 13 організацій, серед яких і ГО “Охтирка зелене місто”, проєкт “Ековізія Охтирської громади: комплексне екологічне планування для сталого майбутнього”.

“Можемо порадити майбутнім аплікантам надавати більше аргументів, чому вони обирають для свого проєкту ту чи іншу громаду, у чому полягає тяглість минулої і майбутньої діяльності організації у цій громаді, чи організація має довготривалі контакти і буде далі підтримувати зв’язок із громадою. Варто надавати більше інформації про контекст, історію співпраці і детальніше розписувати етап адвокації напрацювань і, власне, впровадження результатів.”, – радить Тетяна Кухаренко.

Бажаємо успіхів грантоотримувачам цього конкурсу і сподіваємося, що усі апліканти, які подавалися на конкурс і не виграли цього разу, знайдуть підтримку своїм ідеям з інших джерел.

Схожі публікації