Неділя, 29 Вересня, 2024
Новини Охтирка

Співпраця з UNDP/ПРООН: важливі кроки для розвитку Охтирської громади

Співпраця з UNDP/ПРООН: важливі кроки для розвитку Охтирської громади

Продовжується наша активна співпраця з UNDP/ПРООН, яка стала важливим кроком у розвитку Охтирської громади. Нагадаємо, що у 2023 році ми були відібрані до участі в пілотному проєкті, що об’єднав десять громад України.

В межах цього проєкту, за фінансової підтримки Уряду Японії та у співпраці з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України, ми апробували методологію визначення пріоритетів у відновленні територіальних громад.

Завдяки цій методології був розроблений План відновлення, до якого долучилися представники нашої громади. Ми також мали можливість переймати досвід інших громад під час навчальних поїздок.

Наші представники взяли участь у тренінгах, де не лише здобули нові практичні навички, а і розробили проєкти, що є частиною нашого Плану. Нещодавно ми отримали лист з приємною новиною: один з наших проєктів отримав підтримку від UNDP/ПРООН, але про це згодом, коли всі деталі будуть узгоджені! Ми дуже вдячні UNDP/ПРООН! Це надихає нас на подальшу роботу!

Також хочемо поділитися, що UNDP/ПРООН працює над створенням буклету, в який увійдуть проєкти громад-учасниць програми. В рамках цієї ініціативи плануються заходи з залучення донорів і зацікавлених сторін, де буде представлено цей буклет.

Але на цьому наша співпраця з UNDP/ПРООН не завершується! Щоп’ятниці проходять менторські зустрічі з сертифікованою тренеркою з проєктного менеджменту, Ольгою Маліхатко, які зосереджені на фандрейзинговій кампанії у громаді. Метою цих зустрічей є створення активної спільноти, команди, яка генеруватиме ідеї, писатиме проєкти на грантові конкурси і шукатиме можливості залучення додаткового фінансування для вирішення потреб громади.

Учасники вже розробили кілька проєктів у галузі охорони здоров’я та освіти, отримавши цінні консультації та поради від Ольги Маліхатко. Щиро дякуємо Ользі за її підтримку та професіоналізм!

Тож, якщо ви маєте ідеї та бажання долучитися до участі у розробці проєктів для розвитку громади, звертайтесь до управління фінансів та економіки або відділу проєктного менеджменту та міжнародної співпраці. Будемо раді почути ваші ініціативи та разом втілити їх у життя, адже спільна праця — це запорука успіху нашої громади!

Всі ці заходи є міцним фундаментом для подальшого розвитку Охтирської громади. Дякуємо UNDP Ukraine / ПРООН в Україні за підтримку і співпрацю! Разом ми зможемо досягти більшого!

Схожі публікації