Вівторок, 24 Вересня, 2024

ВІЙНА

Новини Охтирка

В ОХТИРСЬКІЙ ГРОМАДІ РОЗВИВАЮТЬ СОНЯЧНУ ЕНЕРГЕТИКУ

В ОХТИРСЬКІЙ ГРОМАДІ РОЗВИВАЮТЬ СОНЯЧНУ ЕНЕРГЕТИКУ

Будівництво сонячної електростанції в Охтирці – на етапі формування технічного завдання та розробки проєкту з урахуванням особливостей об’єкта. Далі – розробка ПКД з отриманням Експертного звіту.

Як ми вже повідомляли, Охтирська громада стала переможцем великого конкурсу серед громад України й отримала можливість впровадити на своєму локальному рівні найсучасніші технології.

1 серпня цього року міський голова Павло КУЗЬМЕНКО взяв участь у стартовій конференції «Підтримка постраждалих міст у проєктах підвищення енергоефективності».

У межах заходу відбулось офіційне підписання тристороннього Меморандуму між GIZ, ГО «Школа Енергоефективності» та Охтирською громадою.

Під час конференції обговорювалися результати відбору громад, формування команд впровадження, технічні та організаційні деталі реалізації заходів, досвід впровадження енергоменеджменту та імплементації проєктів.

На даний час проводиться підготовча робота щодо впровадження великого проєкту вартістю 100 000 євро зі зведення гібридної сонячної електростанції потужністю 63 кВт на одному з комунальних об’єктів в Охтирці.

Для Охтирки – це шанс стати на правильний шлях траєкторії енергетичного переходу, заснованого насамперед на чистих джерелах енергії. Крім того, це дозволить заощадити електричну енергію, скоротити викиди CО2, забезпечити безперебійне постачання електроенергії та зменшити вартість комунальних платежів.

ДОВІДКОВО: Проєкт «Підтримка постраждалих міст в проєктах підвищення енергоефективності» спрямований на підтримку і підвищення енергоефективності в містах з областей, що найбільше постраждали від російської агресії. Відповідні ініціативи реалізуються в рамках «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС з енергоефективності в Україні», що виконується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням урядів Німеччини та Швейцарії.

Схожі публікації