П’ятниця, 20 Вересня, 2024

ВІЙНА

Війна

Спецпредставниця США з економічного відновлення України Пріцкер йде з посади

Пенні Пріцкер. АР/Darko Vojinovic

Спецпредставниця Сполучених Штатів з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер заявила, що завершує виконання своїх повноважень на цій посаді.

Про це вона розповіла журналістам на брифінгу під час свого візиту у Київ 29 липня, передає "Європейська правда".

За її словами, це пов’язано з терміном її повноважень. Водночас Пріцкер визнала, що не працюватиме над його продовженням.

"Я маю сказати із сумом у серці: вимоги Конгресу обмежують мій час на цій посаді одним роком. Тому це моя остання подорож до Києва як спецпредставниці. Але я лишаюся віддана цій місії та цій роботі", — сказала вона.

Проте Пріцкер запевнила, що й після її звільнення адміністрація президента США продовжить працювати над питанням відбудови України.

"Я не єдина, хто відданий цій роботі, адміністрація Байдена віддана економічному відновленню України, тож у нашій роботі буде сталість", — розповіла вона.

29 липня Пенні Пріцкер приїхала з офіційним візитом до Києва. Зокрема вона зустрілась із прем'єр-міністром Денисом Шмигалем. Це була її шоста поїздка до України під час перебування на посаді.

Раніше Пріцкер заявила, що Україна зараз має вікно можливостей для того, щоб переорієнтуватися на інтеграцію до Європейського Союзу та НАТО, але головною умовою для досягнення цього є якість лідерів у Києві, яка ґрунтується на чесності, єдності та демократичних принципах.

14 вересня 2023 року президент США Джо Байден призначив Пенні Пріцкер на посаду спецпредставниці щодо відновлення економіки України. Вже 16 жовтня вона вперше відвідала Україну у якості спецпредставниці.

Схожі публікації