Смажена курка – ідеальне рішення для швидкої вечері. Ба більше, ви можете приготувати безліч смачних варіацій однієї страви.
Курку можна сміливо назвати найпопулярнішим і найдоступнішим м’ясом. Цей птах поширений у домашніх господарствах, а простота його розведення і масовість дозволяє птахофабрикам продавати великі партії, що також здешевлює м’ясо.
Крім того, щоб приготувати курку, не потрібно бути професійним кухарем. Крильця, ніжки або цілу тушку легко запекти для смачної та ситної страви. А посмажити куряче філе ще простіше, але багато хто стикається з тим, що в підсумку воно занадто сухе. Розберемося, як посмажити філе курки і не зіпсувати його.
Як смажити куряче філе, щоб воно було соковитим
Один із головних моментів, який потрібно врахувати під час приготування м’яса, – посуд. Вибір правильної сковороди дуже важливий, адже неякісний матеріал зіпсує страву – все прилипне, підгорить і простіше буде викинути, ніж рятувати.
Щоб куряче філе залишилося соковитим і з гарною скоринкою після термічної обробки, найкраще використовувати чавунну пательню і бажано, щоб це була пательня-гриль.
Як посмажити філе – покрокова інструкція:
- Спочатку добре промийте м’ясо та обсушіть.
- Натріть спеціями за смаком, але не забудьте посолити.
- Добре прогрійте сковороду – приблизно 3 хвилини.
- Налийте на неї олію або інший жир за бажанням, дайте йому нагрітися.
- Сухе м’ясо акуратно викладіть на сковороду.
- Смажте на середньому вогні до апетитної рум’яної скоринки з двох боків. Щоб повністю просмажити філе, перевертайте його на інший бік кожні 10-15 хвилин.
Панірування також допоможе зберегти соковитість. Вам потрібно лише занурити шматочки в борошно, потім у яєчну суміш і знову в борошно, після чого відправити готуватися.
Як смачно посмажити куряче філе на сковороді
Ще один секрет соковитого м’яса з насиченим смаком – маринад. З огляду на те, що навіть у поєднанні з найпростішими інгредієнтами ми отримаємо смачне куряче філе – рецепти вам не знадобляться. Попередньо його можна замаринувати в соєвому соусі, кефірі або лимонному соку – будь-який із цих варіантів зробить приготоване куряче філе на сковороді шедевром.
Якщо ж хочеться спробувати щось нове або здивувати близьких, то є кілька способів замаринувати м’ясо так, щоб від нього не можна було відірватися.
Куряче філе – рецепти на сковороді:
- Одним із незвичних варіантів маринаду для курки є пахта – рідина, яка утворюється в процесі збивання масла. М’ясо не тільки набуде вершкового смаку, а й стане набагато м’якшим, ніжнішим і соковитішим після приготування. Перед тим як посмажити куряче філе, залиште його мінімум на 30 хвилин, заливши маринадом. Найкраще маринувати 4 години й довше. Після чого готувати так, як описано вище.
- Також чудовим способом замаринувати курку буде звичайний або сухий розсіл. Для звичайного знадобляться 2-3 столові ложки солі на літр води. Щоб курка набула ніжного смаку, додайте в солону воду улюблені трави та спеції. Із сухим розсолом усе простіше – змішайте сіль із травами та спеціями і щедро засипте м’ясо. У цьому разі його краще залишити в холодильнику на 6-8 годин, а то й на ніч.
Куряче філе можна обсмажувати як цілим шматком, так і порізати на дрібніші шматочки. Крім того, додайте улюблені овочі, трохи соусу або шматочки апельсина чи лимона – отримаєте ідеальну, смачну, швидку та корисну вечерю.
Раніше УНІАН писав, як і скільки варити кукурудзу.