Новини футболу

Вінісіус, Лунін та Реал не вирушили на церемонію вручення Золотого м’яча-2024

Вінісіус, Лунін та Реал не вирушили на церемонію вручення Золотого м’яча-2024

Винисиус Жуниор, Getty Images

Мадридський Реал відмінив подорож своєї делегації на церемонію вручення Золотого м’яча-2024. До Парижа не поїдуть всі номінанти, включаючи претендента на головний трофей Вінісіуса Жуніора та українського голкіпера Андрія Луніна.

Літак Реала мав вилетіти вдень із Мадрида. Однак мадридці скасували поїздку всієї делегації із 50 осіб після отримання інформації з Парижа. Ймовірно, Бланкос дізналися, що Вінісіус не отримає Золотий м’яч сьогодні ввечері.

Читайте також: Анчелотті: Вінісіус стане володарем Золотого м’яча

Мадридці мають 11 номінацій на різні трофеї щорічної церемонії. Крім Вінісіуса, на головну нагороду номіновані Джуд Беллінгем, Феде Вальверде, Тоні Кроос, який завершив кар’єру, Дані Карвахаль, Кіліан Мбаппе та Антоніо Рюдігер. Українець Андрій Лунін входить до числа претендентів на приз найкращому воротареві року. Карло Анчелотті номінований на трофей найкращого тренера, Арда Гюлер – найкращого молодого гравця.

Крім Вінісіуса, серед фаворитів на звання найкращого гравця 2024 року називають хавбека Манчестер Сіті Родрі. Півзахисник цього року виграв титул чемпіона Англії, Кубок Англії, а також став чемпіоном Європи разом зі збірною Іспанії, здобувши нагороду найціннішого гравця турніру.

Читайте також: Довбик та Хуммельс вирушили до Парижа на церемонію вручення Золотого м’яча-2024

До списку номінантів на Золотий м’яч також входить українець Артем Довбик. Нагадаємо, що минулий сезон українець провів у Жироні. Артем став найкращим голеадором Прімери з 24 голами, також зробив 10 асистів. Жирона сенсаційно фінішувала у топ-3 і вперше в історії кваліфікувалася до Ліги чемпіонів, а український форвард був визнаний найкращим гравцем каталонської команди у сезоні.

Урочиста церемонія, на якій відбудеться нагородження лауреатів Золотого м’яча-2024, відбудеться сьогодні, 28 жовтня. Захід традиційно відбудеться у Театрі Шатле у Парижі. Початок – о 20:00 за київським часом.

Джерело

Схожі публікації