Четвер, 24 Жовтня, 2024

ВІЙНА

Війна

У Конгресі закликають розглянути ”прямі воєнні дії”, якщо солдати КНДР ввійдуть в Україну

У Конгресі закликають розглянути ''прямі воєнні дії'', якщо солдати КНДР ввійдуть в Україну

Голова комітету з питань розвідки Палати представників Конгресу США, республіканець Майкл Тернер вважає, що якщо військові Північної Кореї вступлять у російсько-українську війну, США мають розглянути можливість вжиття “прямих воєнних дій”.

Джерело: газета The Hill, “Європейська правда”

Деталі: Тернер вважає, що адміністрація американського президента Джо Байдена та віцепрезидентки Камали Гарріс “повинна чітко дати зрозуміти, що вступ північнокорейських військ у цей конфлікт є червоною лінією для Сполучених Штатів”. 

“Якщо війська Північної Кореї увійдуть на суверенну територію України, США необхідно серйозно розглянути можливість вжиття прямих воєнних дій проти військ Північної Кореї”,  – заявив він.

Нагадаємо:

  • Розвідка Південної Кореї в середу повідомила, що Північна Корея відправила до Росії 3 тисячі військових для підтримки окупантів на війні проти України і також намагається ізолювати сім’ї відібраних солдатів в певному місці, щоб інформація не поширювалась.
  • Пізніше інформацію про кілька тисяч північнокорейських військових у Росії підтвердив Білий дім, а також заявив, що військові КНДР, у разі участі у війні проти України, стануть законними цілями так само, як і російські.
  • На цьому тлі Німеччина та Австрія викликали північнокорейських послів.

Схожі публікації