Середа, 23 Жовтня, 2024

ВІЙНА

Новини футболу

Неймар зіграв за Аль-Хіляль вперше після травми

Неймар зіграв за Аль-Хіляль вперше після травми

Неймар, фото – Getty Images

Бразильський нападник Аль-Хіляля Неймар зіграв вперше майже за рік після своєї тяжкої травми.

Бразилець вийшов на заміну на 77-й хвилині матчу з Аль-Айном в азійській Лізі чемпіонів. Неймару не вдалося відзначитись результативними діями. Аль-Хіляль незабаром залишився у меншості, і догравав матч, втримуючи переможний рахунок.

Команда Неймара перемогла на виїзді з рахунком 5:4. Зазначимо, що у драматичному поєдинку судді додали понад десять хвилин. Аль-Айн зумів реалізувати пенальті у компенсований час, але не врятував нічию.

Нагадаємо, зірковий бразилець цілий рік пропустив через травму. Неймар отримав травму коліна у жовтні 2023 року у матчі кваліфікації на чемпіонат світу-2026 проти Уругваю. З того часу форвард не виходив на поле. Неймару діагностували розрив меніска коліна, а також пошкодження передньої хрестоподібної зв’язки.

На початку вересня повідомлялося, що форвард повернеться на поле не раніше ніж у листопаді. Бразилець провалив медичні та фітнес-тести, які, як тоді повідомлялося, затягують процес його подальшого відновлення щонайменше до січня. Наприкінці минулого місяця головний тренер Аль-Хіляля Жорже Жезуш визнав, що не може назвати дату повернення Неймара.

У неділю стало відомо, що 32-річний форвард увійшов до заявки саудівського клубу на виїзний матч із Аль-Айном (чинним володарем трофею) в азійській Лізі чемпіонів. Батько бразильського нападника анонсував повернення гравця на поле.

Аль-Хіляль розпочав сезон-2024/25 із завоювання Суперкубку Саудівської Аравії. Далі команда Жорже Жезуша виграла сім із семи матчів національного чемпіонату. У групі “Захід” третього раунду Ліги чемпіонів АФК Аль-Хіляль лідирує, набравши 9 очок.

  • Ліга чемпіонів АФК. Група Захід. 3-й тур

Аль-Айн – Аль-Хіляль – 4:5 (1:3)
Голи: Рахімі, 39, 67, 90+6, пен., Санабрія, 63 – Лоді, 26, Мілінкович-Савич, 45+2, Аль-Давсарі, 45+5, 65, 75
Вилучення: Аль-Болеахі (А-Х), 82

Джерело

Схожі публікації