Понеділок, 7 Жовтня, 2024

ВІЙНА

Новини футболу

Юрій Мороз: Головна наша мета – вийти до наступного раунду відбору чемпіонату Європи

Юрій Мороз: Головна наша мета – вийти до наступного раунду відбору чемпіонату Європи

Юрий Мороз, uaf.ua

Головний тренер юнацької збірної України U-17 (футболісти не старші за 2008 рік народження) Юрій Мороз прокоментував майбутній старт кваліфікаційного раунду Євро-2025.

“Головне, що в такій ситуації, в якій зараз перебуває Україна, добре, що ми взагалі виступаємо, за що велике спасибі ЗСУ. Вірю, що хлопці розуміють усю важливість ситуації, статус турніру та з усією відповідальністю поставляться до цих змагань. Інакше бути не може.”.

“Ми непогано вивчили збірні Косово та Казахстану. Розібрали й Бельгію, але з господарями ми зустрінемося в останньому турі, тож можемо за ними поспостерігати й на турнірі. Важливо, щоб наші футболісти не забували про свою силу, про свою гру.”.

“Бельгія – фаворит турніру? Мабуть, так. Визначаючи фаворита на папері, ми завжди говоримо про якусь збірну як про представницю футбольної країни. Бельгія — це футбольна країна. Там хороший чемпіонат, в якому виступають якісні футболісти, у них сильні збірні на всіх рівнях”.

“Природно, що ми намагатимемося перемогти в кожному поєдинку, але головна наша мета — вийти до наступного раунду відбору чемпіонату Європи. Ще раз скажу, що Бельгія — фаворит, але в нас свої плани”.

Кваліфікаційний турнір Євро-2025 (U-17) проходитиме з 9 до 15 жовтня. Там підопічні Юрія Мороза зіграють проти господарів змагань, а також збірних Косово та Казахстану.

Свій перший поєдинок у кваліфікації збірна України U-17 проведе 9 жовтня у Генку проти команди Косово. Старт матчу – о 15:00 за київським часом.

Далі у синьо-жовтих – матч із Казахстаном (Ейпен, 12 жовтня, 15:00). Груповий етап завершиться матчем із Бельгієм 15 жовтня (16:00).

У другий раунд відбору вийдуть по дві найкращі команди з кожної групи. Після цього 28 учасників навесні 2025 року у семи групах Ліги А боротимуться за сім путівок до фінального турніру, який влітку проходитиме в Албанії. Збірна господарів отримала перепустку на форум автоматично, хоча візьме участь у кваліфікації.

Решта команд у другому раунді виступатимуть у Лізі В та боротимуться за місця у Лізі А першого відбіркового етапу Євро-2027 (U-19). При цьому Євро серед збірних U-17 стане відбором на світову першість-2025 у цій віковій категорії, яка пройде в Катарі.

Перед початком кваліфікації команда Мороза виступила на міжнародному івенті у Мурсії. Виступи синьо-жовтих можна назвати невдалими: українська збірна зазнала трьох поразок від Ізраїлю (1:2) та Англії (0:3), а також пропустила вісім м’ячів від Франції.

Джерело

Схожі публікації