П’ятниця, 20 Вересня, 2024

ВІЙНА

Війна

Зеленський призначив уповноваженого президента з питань санкційної політики. Хто ним став

Владислав Власюк. Владислав Власюк/Facebook

Сьогодні, 16 серпня, Владислава Власюка призначено уповноваженим президента України з питань санкційної політики. До цього Власюк був радником керівника Офісу президента Андрія Єрмака.

Відповідний указ Володимира Зеленського №506/2024 опубліковано на сайті Офісу президента.

"Призначити Власюка Владислава Вікторовича радником – уповноваженим президента України з питань санкційної політики", — йдеться в указі.

Що відомо про Владислава Власюка

За даними руху "Чесно", Владислав Власюк у 2012 році закінчив юридичний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка, магістр права.

У 2013-2014 роках навчався на магістратурі у Лондонському університеті королеви Марії, спеціалізація — "Міжнародний інвестиційний арбітраж, Корпоративні фінанси, Міжнародні енергетичні транзакції, Міжнародний енергетичний арбітраж".

Кандидат юридичних наук. Здобував науковий ступінь у Національній академії прокуратури України. Викладав у Вищій школі адвокатури Національної асоціації адвокатів України (НААУ).

У 2015-2016 роках працював у структурах Національної поліції України. В інтерв’ю Власюк розповідав.

З 2020 року – позаштатний радник Офісу президента України. Почав працювати в ОП після того, як керівником Офісу став Андрій Єрмак. У вересні 2021 – квітні 2022 років працював радником у Міністерстві аграрної політики та продовольства за міністра Романа Лещенка, згодом — Миколи Сольського.

З квітня 2022 року – секретар Міжнародної робочої групи з питань санкцій проти Росії (так звана санкційна група Єрмака-Макфола), яку очолюють керівник Офісу президента України Андрій Єрмак та ексрадник президента США Майкл Макфол. Власюк брав участь у ряді зустрічей керівництва ОП з іноземними делегаціями.

Схожі публікації