Вівторок, 24 Вересня, 2024

ВІЙНА

Новини Суми

У Сумах з ранку було чути понад 20 вибухів: що відомо

У Сумах з ранку було чути понад 20 вибухів: що відомо

Починаючи з 3:00 ночі та впродовж дня сумчанам було чути понад 20 вибухів різної потужності. В обласній військовій адміністрації повідомили про ракетну атаку на інфраструктуру району, а начальник міської військової адміністрації повідомив про роботу ППО. Що відомо про ситуацію на Сумщині та кордоні з РФ — у нашому матеріалі.

Вперше повітряну тривогу на Сумщині 6 серпня оголосили о 2:09 ночі. Близько 3:00 у Сумах було чути першу серію вибухів. У Повітряних силах тоді повідомили про активність тактичної авіації РФ на північно-східному напрямку та про загрозу застосування авіаційних засобів ураження для прифронтових областей, пише Суспільне Суми.

О 4:20 та близько 5:00 сумчани чули ще близько десяти вибухів. Потім вибухи пролунали о 9:35, 9:50, 14:10, 14:15, 14:40, 15:45, 16:20 — загалом ще понад десять вибухів. У Повітряних силах повідомляли про пуски керованих авіаційних бомб на Сумщині та у напрямку Сум, а також про активність тактичної авіації РФ.

О 14:40 у Сумській ОВА поінформували про те, що військові РФ здійснили ракетну атаку по інфраструктурі Сумського району, наслідки якої ще уточнюються.

Також начальник Сумської МВА написав, що на Сумщині працювало ППО.

Вдень виконувач обов’язків губернатора Курської області РФ Олексій Смірнов написав у соцмережі, що українські війська вранці 6 серпня намагалися зайти на територію регіону, але російські прикордонники нібито цього не допустили. За його словами, спроби прориву були у Суджанському і Кореневському районах, що межують з Сумщиною.

Також Смірнов повідомляв, що унаслідок масованого обстрілу області загинула одна людина, ще 13 — поранені. Водночас у російських Telegram-каналах пишуть, що “противник рухається в бік Гончарівки Суджанського району на техніці”, бої тривають, а ЗСУ нібито з танків обстрілюють напрямок Курилівки та Гончарівки.

Міністерство оборони Росії і Генштаб ЗСУ поки що не коментували ситуацію на кордоні Сумщини з РФ. У Легіоні “Свобода Росії” у коментарі Суспільному заявили, що не коментуватимуть події у Курській області. Джерело NV у ГУР МО повідомило, що до “прориву” в Курській області Росії точно не залучені бійці Російського добровольчого корпусу (РДК).

Також стало відомо, що 6 серпня припинив роботу єдиний пункт пропуску у “Колотилівці”, що на кордоні Сумщини з Росією. Даний пункт пропуску межує з українською Покровкою, цим коридором люди з окупації могли повернутися на підконтрольні Україні території.

Схожі публікації