Новини Охтирка

В ОХТИРЦІ ЗВЕДУТЬ СОНЯЧНУ ЕЛЕКТРОСТАНЦІЮ ЗА ГРАНТОВІ КОШТИ

В ОХТИРЦІ ЗВЕДУТЬ СОНЯЧНУ ЕЛЕКТРОСТАНЦІЮ ЗА ГРАНТОВІ КОШТИ

На будівництво Охтирської СЕС не витратять жодної гривні з місцевого бюджету – її зведуть виключно коштом грантодавців, які будуть супроводжувати проєкт від старту до завершення, включаючи всі тендерні процедури.

В ОХТИРЦІ ЗВЕДУТЬ СОНЯЧНУ ЕЛЕКТРОСТАНЦІЮ ЗА ГРАНТОВІ КОШТИ Вартість даного проєкту – 100 000 євро.

Відповідна угода сьогодні укладена в Києві під час стартової конференції «Підтримка постраждалих міст в проєктах підвищення енергоефективності».

Міський голова Павло КУЗЬМЕНКО підписав тристоронній Меморандум про взаєморозуміння з GIZ і ГО “Школа Енергоефективності”.

Документ передбачає улаштування сонячної електростації впродовж двох років на одному з комунальних об’єктів в Охтирці. Кінцевий термін реалізації проєкту з енергомодернізації Охтирки – 2025 рік.

Охтирська громада – одна з 12 за цим проєктом, які обрані для впровадження ініціатив з підвищення енергоефективності та відновлюваних джерел енергії.

Крім того, що в ході будівництва станції в економіку громади інвестують значні ресурси, реалізація проєкту – це вагомий внесок в енергетичну незалежність і екологічну безпеку нашого міста та всієї країни.

В ОХТИРЦІ ЗВЕДУТЬ СОНЯЧНУ ЕЛЕКТРОСТАНЦІЮ ЗА ГРАНТОВІ КОШТИ ДОВІДКОВО: Проєкт «Підтримка постраждалих міст в проєктах підвищення енергоефективності» спрямований на підтримку і підвищення енергоефективності в містах з областей, що найбільше постраждали від російської агресії. Відповідні ініціативи реалізуються в рамках «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС з енергоефективності в Україні», що виконується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням урядів Німеччини та Швейцарії.

Схожі публікації