Субота, 21 Вересня, 2024

ВІЙНА

Новини футболу

Ротань: Залишився неприємний осад через те, що на Олімпіаду не відпустили тих гравців, які цього дуже хотіли

Ротань: Залишився неприємний осад через те, що на Олімпіаду не відпустили тих гравців, які цього дуже хотіли

Руслан Ротань, фото – uaf.ua

Головний тренер олімпійської збірної України Руслан Ротань розповів про процес підготовки своєї команди до ОІ-2024 в Парижі.

“Чи всі гравці олімпійської команди вже прибули на збір? Ну ви ж самі знаєте ситуацію. На жаль, є проблеми. Зараз у нас працюють 15 польових гравців плюс три воротарі. Тому ми не можемо зробити повноцінний тренувальний процес, доводиться виходити з того, що є. Я зараз уже не хочу скаржитися та говорити, що клуби нас не розуміють”.

“Я хочу від цього відволіктися і сконцентруватися на роботі. Працюємо з тими, хто є, і чекаємо на інших хлопців. Чим раніше вони приїдуть, тим краще”.

“Чекаємо гравців Руху Сича та Краснопіра та Батагова із Зорі. У нас є домовленість, що після спарингу Руху 13 липня до нас поїде Краснопір, сьогодні він буде з нами, після ще однієї товариської гри 17 липня – Сич, і 20 числа – Зоря відпустить Батагова”.

“Трубін? Бенфіка ніяк це не аргументувала, просто надіслала нам листа з відмовою, де було сказано, що вони не можуть його відпустити. Тож це вже питання не до нас. Сьогодні вже немає сенсу обговорювати, кого клуби відпустили, а кого ні. У нас сформована заявка і ми довіряємо цим гравцям. І я хочу, щоб наша країна також у них повірила. такий турнір може бути один раз у житті”.

“Чи ми намагалися запросити ветеранів з Динамо і Шахтаря, наприклад, Ярмоленка? Ми намагалися залучити деяких гравців національної збірної України, але клуби не пішли нам назустріч”.

Україна вперше у своїй історії візьме участь в Олімпійському футбольному турнірі. Путівку до Парижа колектив Ротаня завоював минулого року, вийшовши до півфіналу молодіжного чемпіонату Європи.

14 липня команда Руслана Ротаня зіграє контрольний матч із олімпійською збірною Єгипту, а 18 липня зустрінеться з Парагваєм. Обидва спаринги розпочнуться о 19:30 за київським часом.

Наставник олімпійської збірної України раніше говорив про те, що не бачить особливого бажання у більшості клубів допомагати його команді та відпускати своїх гравців для участі в Олімпійських іграх-2024.

До підсумкової заявки української команди увійшли захисники Максим Таловеров, Арсеній Батагов, півзахисник Максим Хлань, а також лідери донецького Шахтаря – Дмитро Криськів та Данило Сікан.

Збірна України зіграє на Олімпіаді-2024 з Аргентиною, Марокко та Іраком. У першому турі підопічні Ротаня зустрінуться з азіатською збірною 24 липня.

Джерело

Схожі публікації