Лайфхаки

Як приготувати ідеально хрусткий бекон без грама олії: шеф-кухар назвав найкращий спосіб

Напевно, ви не раз замислювалися, як у ресторанах бекон виходить таким хрустким, і хотіли й собі приготувати щось подібне. Цей продукт надає особливого смаку й аромату багатьом стравам – від класичної яєчні на сніданок до вишуканих фірмових салатів. Дізнайтеся, як приготувати бекон зі свинини в домашніх умовах так, щоб усі близькі були в захваті.

Як у ресторанах бекон виходить таким хрустким – секрет кухарів

Більшість кухарів і ті, хто просто любить готувати, знають, як смажити бекон на сковороді. Для цього потрібно на дно налити невелику кількість олії, розігріти її, покласти туди шматочки апетитної свинини і дочекатися, поки вони підрум’яняться.

А от шеф-кухар із класичною освітою Біллі Парізі в статті, що вийшла на шпальтах Mirror, розповів, як зробити хрусткий бекон у духовці. На думку кулінарного експерта, запікання – це найкращий спосіб досягти “смачного і хрусткого результату”. За його словами, “ви ніколи більше не будете готувати інакше”, якщо спробуєте цей метод.

“Я смажив бекон на сковороді, на грилі, навіть у фритюрі, але не знайшов кращого способу приготування бекону, ніж цей”, – запевнив Парізі.

Метод, запропонований шеф-кухарем, чудово працює для тонких шматочків, проте хрусткий бекон у духовці вдається, навіть якщо його порізати товстішими шматками – просто тоді запікати потрібно на три-п’ять хвилин довше.

У результаті виходять смачні, ідеально хрусткі смужки приємного золотистого кольору. При цьому вони зберігають свою форму, тоді як бекон на сковороді в процесі приготування скручується. До того ж запікання в духовці потребує набагато менше метушні та прибирання, ніж традиційне смаження.

Як приготувати бекон у духовці

Парізі докладно пояснив, що потрібно, аби вийшов хрусткий бекон у духовці. Насамперед візьміть деко і пергаментний папір. Останній, за словами шеф-кухаря, не тільки допоможе домогтися ідеальної хрусткості, а й полегшить процес приготування. Смужки свинини викладіть на застелене деко на відстані приблизно 1-1,5 сантиметрів одна від одної.

Перед тим, як приготувати бекон у духовці, слід визначитися, до якої температури її розігрівати. І тут кулінарний експерт пропонує два варіанти – це 190 °C і 200 °C. В обох випадках деко під час запікання має розташовуватися на середньому рівні. При 190 °C Парізі рекомендує запікати 22-25 хвилин, а при 200 °C – 18-22 хвилини.

Також шеф-кухар розкрив, який секретний інгредієнт для хрусткого бекону додати, щоб посилити його смак. Він пропонує перед запіканням посипати свинину зверху меленим перцем або скропити її кленовим сиропом. Після приготування не залишайте шматочки у витопленому жирі, щоб вони не розм’якшилися. Негайно перекладіть їх із дека на паперові серветки.

Тепер ви точно знаєте, як зробити бекон хрустким, не використовуючи олії та сковороди. Запікання в духовці позбавить вас також зайвого прибирання, адже щоб на кухні знову стало чисто, достатньо викинути пергамент із залишками жиру в смітник. Після цього паста з беконом, чи піца, чи інша страва, яку ви збиралися приготувати, неодмінно вийде на найвищому рівні.

Інше в категорії

Завантажити ще Завантаження...No more posts.