Завершено епідрозслідування масового отруєння шосткинців харчовою продукцією одного із закладів міста. Нагадаємо, перші хворі звернулися до медзакладів 17 червня, загалом 12 жителів міста захворіли на гостру кишкову інфекцію, з них чотири дитини. Причиною спалаху слугувало недотримання санітарно-гігієнічних та санітарно-протиепідемічних правил у сушерії «Osama Sushi Shostka».
Як провідомила керівниця Шосткинського районного відділу ДУ “Сумського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України” Ірина Хаміцевич, 21 червня спалах на гостру кишкову інфекцію був припинений. Окрім того, був обстежений весь персонал сушерії. Медик наголосила, що виявлений фактор передачі інфекції та її збудник.
Це недотримання правил особистої гігієни персоналом закладу громадського харчування та недотримання температурних режимів зберігання харчових продуктів. Ірина Хаміцевич наголосила, що серед персоналу збудника інфекції не виявлено.
Міський голова, Микола Нога акцентував увагу на посиленому контролі за дотриманням санітарних норм у закладах громадського харчування та миттєвої реакції фахівців на подібні ситуації.
Наша громада надзвичайно вразлива до таких збудників. 95% люждей живе у багатоповерхових будинках, комунікують між собою. Це не можна порівняти з іншими громадами, де люди розселені у приватному секторі. Ми повинні більш ефективно і більш різко працювати у цьому напрямку.