Спеціальною державною субвенцією передбачено створення 10 кулінарних хабів, які є частиною реформи шкільного харчування, ініційованої Першою леді Оленою Зеленською. Про це поінформували під час наради, яка відбулася під головуванням заступника керівника Офісу Президента України Ірини Верещук.
Кулінарні хаби — це центри підготовки кухарів шкільних їдалень. Вони створюються на базі закладів професійної освіти. Там навчаються студенти за спеціальністю «Кухар», а також проходять перекваліфікацію працівники шкільних їдалень.
Відповідно до державної субвенції передбачено виділення коштів на створення кулінарних хабів у таких областях: по одному хабу у Дніпропетровській, Запорізькій, Львівській, Миколаївській, Рівненській, Сумській, Харківській і Черкаській областях; двох хабів — у Хмельницькій області.