Вівторок, 8 Жовтня, 2024
Війна

За добу на фронті відбулося 172 боєзіткнення, армія РФ втратила 1340 солдатів — Генштаб

Артилеристи 15-ї бригади оперативного призначення “Кара-Даг” Нацгвардії під час пострілу із самохідної гаубиці 2С1 “Гвоздика” по російських військах на передовій поблизу міста Покровськ Донецької області, Україна, 3 жовтня 2024 року. Radio Free Europe/Radio Liberty/Serhii Nuzhnenko via REUTERS

На фронті протягом минулої доби відбулось 172 бойових зіткнення. Найскладніша ситуація на Покровському та Курахівському напрямках. За добу на війні в Україні російське військо втратило 1340 військових. Загалом за даними Генштабу, від початку повномасштабного вторгнення Росія втратила близько 662 970 солдатів.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ 8 жовтня.

Загалом армія РФ завдала по позиціях Сил оборони та населених пунктах 4 ракетні удари (7 ракет), 72 авіаційних удари (в тому числі запустивши 122 КАБи) та 1508 ударів дронами-камікадзе та здійснивши 4420 обстрілів із РСЗВ.

Авіація, ракетні війська та артилерія Сил оборони завдали ударів по шести районах зосередження особового складу та техніки російських окупантів, паливної бази та знищили ЗРК "Оса".

Яка ситуація на фронті

На Харківському напрямку відбулося 6 бойових зіткнень з російським війсьом. Бої точилися у районах населених пунктів Стариця та Вовчанськ.

На Куп'янському напрямку противник 25 разів атакував позиції ЗСУ. Основні зусилля росіяни прикладали у районах Синьківки, Новоселівки, Глушківки, Лозової та Кругляківки.

На Лиманському напрямку ЗСУ відбили 20 атак армії РФ неподалік Макіївки, Греківки, Невського, Новосадового, Торського та у Серебрянському лісі.

На Краматорському напрямку ЗСУ зупинили 4 спроби росіян прорвати оборону в районах Часового Яру та Ступок Донецької області.

На Торецькому напрямку, за підтримки авіації, армія РФ здійснила 12 атак неподалік населених пунктів Торецьк, Диліївка та Неліпівка.

На Покровському напрямку ЗСУ відбили 26 штурмових та наступальних дій. Противник концентрував зусилля в районах Лисівки та Селідового, де провів більшу частину атак. Крім того, спроби окупантів просуватися вперед припинено неподалік Новоторецька, Калинового, Крутого Яру, Новогродівки та Миколаївки Донецької області.

На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати російських окупантів в районах населених пунктів Цукуриного, Бажаного Іншого, Гірника, Новоселидівки, Гострого, Георгіївки та Катеринівки, де вони 37 разів намагались прорвати оборону.

На Времівському напрямку армія РФ 3 рази штурмувала позиції ЗСУ у напрямку Богоявлення Донецької області.

На Оріхівському напрямку поблизу Роботиного ЗСУ відбили 2 атаки.

На Придніпровському напрямку Сили оборони зупинили 7 припинили сім спроб окупантів просуватися на рубежі, зайняті українськими військами.

На Гуляйпільському та Сіверському напрямках суттєвих змін не відбулося. Армія РФ здійснює перманентні обстріли цивільної інфраструктури, позицій ЗСУ та застосовує авіацію.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань армії РФ не виявлено.

"На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник зберігає військову присутність, обстрілює населені пункти з території Росії, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність. Сили оборони продовжують операцію у Курській області РФ. За наявними даними, російські окупанти завдали там 17 авіаційних ударів, застосувавши 24 КАБів", — йдеться у повідомленні.

У Генштабі додали, що ЗСУ завдають окупаційним військам значних втрат у живій силі та техніці, виснажують їх впродовж усієї лінії бойового зіткнення і в його тилу.

"Так, минулої доби загальні втрати армії РФ склали 1340 солдатів. Також ЗСУ знешкодили 7 танків, 30 бойових броньованих машин, 47 артилерійських систем, 1 засіб ППО, 43 БПЛА оперативно-тактичного рівня, 3 ракети, 83 автомобілі та 9 одиниць спеціальної техніки російського війська", — розповіли у Генштабі.

Схожі публікації