Новини Шостка

Дитячий вагон у поїзді відтепер з’явився в Україні, — “Укрзалізниця”

Вагон оснащений таким чином, щоб найменшим пасажирам від 0 до 8 років та їхнім батькам було комфортно, безпечно та цікаво в дорозі.  

Дитячий вагон був спроєктований за ініціативи Укрзалізниці в колаборації з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та за фінансової підтримки Уряду Бельгії.  

Дитячий вагон у поїзді відтепер з’явився в Україні, — “Укрзалізниця”

Він має дитячі манежі та пеленальні столики в туалеті. В УЗ додали, що перший поїзд буде курсувати з 8 серпня (Харків — Ясіня ).

Ми системно рухаємось до нашої мети – стати найбільш дружньою до дітей залізницею в Європі. Вдячний ЮНІСЕФ за партнерство та турботу про найменших пасажирів на всіх етапах їхньої подорожі: від сучасних дитячих зон на 6 вокзалах до цього вагона.

Важливо, що цей унікальний вагон модернізовано в Україні – на нашому Київському електровагоноремонтному заводі. До кінця цього року плануємо запустити ще 7 таких вагонів, – наголосив голова правління Укрзалізниці Євген Лященко.

Роботи з модернізації цього вагона тривали близько пів року, і вже 8 серпня він вирушить у свій перший рейс символічним маршрутом, який поєднує схід та захід України та регулярно перевозить групи дітей з Харківщини на відпочинок у горах.

Вже третій рік з початком повномасштабної війни родини з дітьми змушені набагато частіше їздити по всій країні.

Завдяки цій інноваційній спільній з Укрзалізницею ініціативі та фінансовій підтримці Бельгії маленькі мандрівники в Україні зможуть використати час у подорожі для навчання через гру та отримати базову психосоціальну підтримку від працівників, коли і якщо це буде необхідно.

Окрім того, дитячі вагони оснащені різноманітними розважально-пізнавальними матеріалами, аби наші діти мали можливість розвиватися за будь-яких умов, – сказав Голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мунір Мамедзаде.

Планується, що до кінця року запустять ще сім ідентичних вагонів.

Схожі публікації