П’ятниця, 20 Вересня, 2024

ВІЙНА

Новини Шостка

З Глухова, Есмані та Свеси евакуювали понад 6 тис. людей

З Глухова, Есмані та Свеси евакуювали понад 6 тис. людей

В ефірі телемарафону «Єдині новини» начальник Сумської ОВА Володимир Артюх проінформував про обов’язкову евакуацію людей із трьох населених пунктів Шосткинського району.

За його даними, станом на сьогодні з Глухова, Есмані та Свеси евакуювали понад 6 тисяч людей, майже 2,5 тис. – це діти.

«На сьогодні процес евакуації контрольований і проходить за визначеним планом. Залучаються відповідні служби, працівники поліції проводять роз’яснювальну роботу із людьми, спеціалісти соціальних служб допомагають із наданням виплат, а також із розміщенням у більш безпечних місцях. У цьому питанні співпрацюємо і з іншими областями, зокрема з Київщиною, де можуть оселитись наші громадяни. Помешкання для переселенців пропонують і у громадах Роменського району, вони готові прийняти людей, також там є навчальні заклади і можливість працевлаштуватись. До цього питання залучені районні військові адміністрації, громади, тому працюємо разом», – розповів начальник ОВА.

Проблемне і актуальне питання для Сумщини – масштабні лісові пожежі, зокрема на півночі області. Найбільш страждають від поширення вогню Шосткинський та Конотопський район.

«Ворожі обстріли вже призвели до складних та небезпечних наслідків для лісових масивів нашої області. Ми надали рекомендації працівникам ДСНС щодо оперативного реагування на такі надзвичайні події, зокрема у разі потреби, евакуації людей із зон потенційного загорання. Ворог використовує для обстрілів запальні засоби, що заборонені міжнародними конвенціями. Враховуючи ситуацію, до ліквідації наслідків пожеж у Шосткинському та Конотопському районах були залучені додаткові сили і засоби управління ДСНС із західних областей нашої держави», – повідомив Володимир Артюх.

Також очільник області проінформував про поточну ситуацію в енергетичному секторі Сум та області після ворожих ударів,

За словами очільника Сумщини, ворог не припиняє сплановані удари по критичній інфраструктурі області, підтвердження цьому – чергова масована атака «Шахедами», яку росіяни здійснили сьогодні вночі.

«До ліквідації наслідків цієї нічної атаки були оперативно залучені всі аварійні служби. Працювали над відновленням водопостачання, вживали заходів щодо заживлення об’єктів через резервні джерела на об’єктах інфраструктури. Робили все, аби були необхідні ресурси для забезпечення життєдіяльності міста», – зазначив Володимир Артюх.

Схожі публікації