Війна

ШІ-рішення для управління роями дронів: український стартап залучив 2,7 млн дол інвестицій — Forbes

Армія дронів. Михайло Федоров/Telegram

Український оборонний стартап Swarmer, що розробляє ШІ-рішення для управління роями безпілотників, отримав 2,7 млн доларів інвестицій. Раунд фінансування очолила американська оборонна технологічна компанія R-G.АI.

Про це пише Forbes Ukraine з посиланням на пресслужбу компанії.

За даними Forbes , також участь у фінансування взяли американський фонд Radius Capital, Green Flag Ventures і D3.

Зазначається, що продукт компанії – програмне забезпечення Styx AI – дозволяє управляти відразу декількома безпілотниками, що підвищує ефективність одного пілота. Наразі рішення може об’єднати в рій 10-15 дронів. Оператору відведено лише вибір цілі та дозвіл на її ураження.

Swarmer заснували Сергій Купрієнко та Алекс Фінк у травні 2023-го. Раніше Купрієнко розповідав Reuters, що система дасть змогу збільшити масштаби залучення дронів. В її межах кожен коптер зможе планувати свої власні дії та прогнозувати поведінку інших у складі рою. Він розповів, що в той час, як оператори БпЛА намагаються виконувати операції із залученням понад п'яти безпілотників, штучний інтелект зможе оперувати сотнею.

Інвестиція R-G.AI є частиною ширшої стратегічної угоди, в рамках якої буде створено нову категорію системних рішень, зазначили у компанії.

Схожі публікації