П’ятниця, 20 Вересня, 2024

ВІЙНА

Новини Конотоп

Лісівники Кролевеччини повідомляють про критичну ситуацію з лісовими пожежами на Сумщині

Лісівники Кролевеччини повідомляють про критичну ситуацію з лісовими пожежами на Сумщині

Посилаючись на інформацію Північного лісового офісу ДП «Ліси України», лісівники Кролевеччини інформують про критичну ситуацію з лісовими пожежами на півночі Сумщини:

Ліси на півночі України продовжують страждати від вогню, і ситуація стає дедалі загрозливішою. За останні два тижні зафіксовано 69 випадків лісових пожеж на загальній площі 136,87 га.

Більша частина, а саме 47 випадків, спричинена наслідками збройної агресії: артобстрілами, авіаударами та ударами безпілотників. Вогонь охопив 124,4 га лісу.

Зокрема, на Сумщині – 31 пожежа на площі 67,48 га.

Працівники лісової охорони ДП “Кролевецький лісгосп” роблять усе можливе для убезпечення лісових масивів від пожеж. За потреби борються зі стихією, прокладають мінералізовані смуги, щоб зупинити поширення вогню, та оперативно виїжджають на гасіння.

Але, на жаль, є значні території, що знаходяться безпосередньо біля кордону, до яких доступ майже неможливий. Через постійні обстріли або мінні загрози ці ділянки залишаються фактично поза контролем. Пожежі там можуть тривати довгий час, завдаючи величезних збитків природі. Загасити їх або навіть оцінити масштаби руйнувань надзвичайно складно та небезпечно для життя лісівників. Ліси під загрозою, і кожен новий обстріл – це нова пожежа та подальша втрата гектарів лісу.

Вкотре просимо утриматися від відвідування лісів. Не ускладнюйте роботу лісової охорони, допоможіть лісовій охороні зберегти наші природні багатства, – звертаються у ДП «Кролевецький лісгосп»

Схожі публікації