Новини Охтирка

На Смщині вшанували пам’ять жертв політичних репресій

На Смщині вшанували пам’ять жертв політичних репресій

Голова Сумської обласної військової адміністрації Володимир АРТЮХ вшанував пам’ять жертв політичних репресій

За його словами, у цей день Україна згадує мільйони наших співвітчизників, які зазнали жорстоких переслідувань через власні переконання.

Голова ОВА зазначив, що криваві жорна політрепресій та геноциду не оминули жодного куточка України. Пройшлися вони і Сумщиною. Наразі, лише за офіційними документами встановлено, що майже 20 тисяч наших земляків постраждали від тоталітарного комуністичного режиму та зазнали політичних репресій. Цвіт української нації було репресовано та фізично знищено лише за те, що вони були українцями, що плекали ідею вільної і незалежної України – від росії, від мороку і темряви.

«Радянська система ніколи не визнавала вільномислення, свободолюбства і правди. Всі, хто не вписувався у парадигму тоталітарного режиму, автоматично ставали «зрадниками Вітчизни» та «ворогами народу». Це трагічна сторінка нашої історії, яка призвела до мільйонів загублених життів: замучених на Соловках, замордованих у тюрмах та катівнях, фізично знищених. Лише за прагнення бути вільними, за те, що не боялися говорити правду», – зазначив Володимир Артюх.

Вічна пам’ять всім, хто став жертвою політичних репресій та утисків злочинного радянського режиму.

Навіть через багато десятиліть режим у горе-сусідів не змінився – він тоталітарний, кривавий, антилюдяний, як і століття тому. Під час повномасштабної війни росія продовжує застосовувати все ті ж методи, які абсолютно не прийнятні у сучасному цивілізованому демократичному світі: вбивства, терор, катування, примусова депортація громадян, в тому числі і дітей, грабунок.

«Геноцид та репресії – це незмінний почерк російських терористів, котрі, неодмінно, будуть відповідати за скоєні злочини – і перед законом, і перед Богом. Українці ніколи не стануть на бік неправди, ніколи не скоряться силі примусу та агресії, ніколи не зречуться власних демократичних принципів та європейських цінностей. Тому ми зараз не просто захищаємо свою свободу і незалежність, а разом із союзниками відстоюємо гарантії глобального миру і колективної світової безпеки. Разом до Перемоги!», – підкреслив очільник ОВА.

Схожі публікації