П’ятниця, 27 Вересня, 2024

ВІЙНА

Новини Охтирка

ВІДБУДОВА ЖИТЛА

ВІДБУДОВА ЖИТЛА

В Охтирці повністю або частково під час бойових дій зруйновані понад 2600 квартир і приватних домогосподарств. Як ви розумієте, це колосальні збитки, і необхідні величезні кошти та ресурси на їх відновлення. Місту, яке спрямовує мільйони бюджетних коштів на підтримку ЗСУ, вкрай нелегко було «загоювати власні рани війни».

Але зараз можна впевнено сказати: нам, прифронтовому місту-герою, вдалося відбудуватися, відновитися, ожити після пекла.

За два роки в Охтирці було зроблено дуже багато для відновлення міста, в тому числі – житлової інфраструктури.

Після завданих руйнувань капітально відремонтовані чотири багатоповерхівки, і продовжується процес відновлення будинку по вул. Київській, 103. Наразі це єдиний будинок в Охтирці, де не завершено комплекс будівельних робіт.

Ми переконані, що повна відбудова Охтирки – це відбудова кожного пошкодженого або зруйнованого об’єкта. Тому продовжуємо працювати для того, щоб охтирчани мали оселі, які б нічим не нагадували про війну. В цій складній справі нам не обійтися без друзів – міжнародних благодійних організацій та фондів.

У рамках продовження співпраці команди Охтирської міської ради та Люксембурзького Червоного Хреста в нашій громаді здійснюється проєкт з відновлення пошкоджених війною домоволодінь. Зокрема, за підтримки Croix-Rouge luxembourgeoise вже проводяться ремонтні роботи в оселях мешканців будинку по вул. Київській, 103.

Першочерговому відновленню підлягають квартири, де проживають родини соціальних категорій: багатодітні, пенсіонери, малозабезпечені, особи з інвалідністю тощо.

Нагадаємо, що в рамках співпраці команди Охтирської міської ради і Люксембурзького Червоного Хреста в нашій громаді вже встановлені металопластикові конструкції у 204 домоволодіннях. Також від Люксембурзького Червоного Хреста власники пошкоджених будинків отримали будівельні матеріали: шифер, цвяхи, оцинковані листи.

ДОВІДКОВО: Червоний Хрест Люксембурга (франц.: Croix-Rouge luxembourgeoise) – національне товариство Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, що базується в Люксембурзі. Товариство було засноване 8 серпня 1914 року Емілєм та Алін Майріш.

ВІДБУДОВА ЖИТЛА Щиро дякуємо команді Люксембурзького Червоного Хреста! Ми цінуємо вашу підтримку!

Схожі публікації