Новини Ромни

УВАГА! БФ «ПРАВО НА ЗАХИСТ» НАДАЄ ПІДТРИМКУ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИМ ОСОБАМ

УВАГА! БФ «ПРАВО НА ЗАХИСТ» НАДАЄ ПІДТРИМКУ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИМ ОСОБАМ

В Роменській міській територіальній громаді проводить свою діяльність Благодійний фонд «Право на захист», який надає психосоціальну та матеріальну підтримку внутрішньо переміщеним особам та людям, які постраждали від воєнних дій, а також біженцям, шукачам захисту в Україні та особам без громадянства.

Грошова допомога надається особам, які ще не отримували міжнародну грошову виплату у сумі 2220 або 3600 грн/особа/місяць, мають дохід, менший за 5400 грн на члена родини та належать до однієї з наступних категорій населення:

– внутрішньо переміщені особи (ВПО) протягом останніх 6 місяців з моменту переміщення через воєнні дії;

– люди, що через воєнні дії були вимушені залишити свої домівки, але повернулися до постійного місця проживання (зокрема, із-за кордону).

А також мають хоча б один із наступних критеріїв вразливості (для вищезазначених категорій):

  • родина, яка має лише одного з батьків (або батько, або мати) з одним або кількома дітьми віком до 18 років або з особами похилого віку (55 років і старше);
  • родина, яку очолює одна самотня/кілька самотніх осіб похилого віку (55 років і старше) або особа похилого віку з однією дитиною чи кількома дітьми віком до 18 років;
  • родини з однією або декількома особами з особливими потребами, а саме ті, що мають інвалідність, хронічні захворювання.

Вищезазначені особи у Сумській області можуть подати заявку га грошову допомогу за адресою: м. Суми, вул. Новомістенська, 1 (графік: Пн – Пт 09:00 – 16:00).

Більш детальну інформацію можна отримати за телефоном «гарячої лінії» 0800750104.

За повідомленням Управління соціального захисту

населення  Роменської  міської ради

Більше інформації на Telegram-каналі “Роменська громада” – https://t.me/romny_gromada 

Схожі публікації