Вівторок, 24 Вересня, 2024

ВІЙНА

Новини Шостка

Курський «прорив»: що відбувається?

Курський «прорив»: що відбувається?

Сьогодні вранці, 6 серпня, російські ресурси та місцева влада країни-агресора повідомили про прикордонні бої, які точаться в Курській області рф біля російських сіл Курилівка та Гончарівка. Про це пише NV.

Видання повідомляє, що в українській воєнній розвідці відмовились коментувати тему «прориву» в Курській області РФ. Проте, як повідомило NV джерело в ГУР, у цих діях точно не залучені бійці Російського добровольчого корпусу (РДК), які воюють у складі ЗСУ.

У публічному доступу з’явилися фото броньованої техніки, зокрема автомобіля Humvee з характерною для ЗСУ тактичним маркуванням у виді трикутника. Telegram-канали росіян повідомляли, що начебто саме ця техніка й застосовувалась на прикордонні з рф.

Але відповідно геолокації ці автомобілі знаходились в прикордонні на Сумщині. Поки український Генштаб офіційно ніяк не відреагував на цю інформацію.

Раніше російські пропагандистські джерела та місцева влада повідомляли про нібито транскордонний рейд українських сил у Курську область РФ 6 серпня. Російський Telegram-канал ASTRA інформує й про бої в прикордонні із посиланням на російські провоєнні пабліки.

Так звані «воєнкори» повідомляють, що «тривають бої на кількох ділянках державного кордону», а основні події відбуваються в районі населеного пункту Суджа.

Анонімний телеграм-канал ВЧК-ОГПУ пише: міноборони рф вимушено висунути резерви в район зіткнення.

Схожі публікації