П’ятниця, 20 Вересня, 2024

ВІЙНА

Новини Ромни

ДО ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ ПРОТИДІЇ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ

ДО ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ ПРОТИДІЇ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ

Торгівля людьми – це одна з найбільш жорстоких форм порушення прав людини, яка щорічно впливає на мільйони людей у всьому світі. З метою привернення уваги суспільства до проблеми порушення прав людини, яка на сьогодні є актуальною для кожної країни світу, з 2013 року Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй започатковано щорічне відзначення 30 липня Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми.

За даними Міжнародної організації з міграції (IOM) та Управління ООН з наркотиків і злочинності (UNODC), близько 25 мільйонів людей у світі є жертвами сучасного рабства, включаючи примусову працю та сексуальну експлуатацію. Жертви можуть бути як дорослі, так і діти, незалежно від статі, соціального статусу або національності.

Основні форми торгівлі людьми включають примусову працю (коли людей змушують працювати в умовах, що порушують їхні права, часто за мінімальну або взагалі без оплати), сексуальну експлуатацію (коли людей примушують до проституції або інших форм сексуальної експлуатації), торгівлю дітьми, яких використовують для незаконної праці, жебрацтва, проституції або як солдатів у збройних конфліктах, та торгівлю органами (коли людей викрадають або примушують до продажу своїх органів).

Проблема торгівлі людьми в Україні особливо загострилася під час повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України.

Цьогоріч ми долучаємось до всесвітньої кампанії з висвітлення теми торгівлі людьми аби заохотити мешканців громади бути небайдужими та подбати про власну безпеку завчасно при пошуку роботи чи під час подорожей.

Пам’ятайте, в Україні понад 12 років працює система допомоги постраждалим особам та передбачено кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі до 15 років для злочинців за торгівлю людьми.

Якщо ви або ваші близькі та знайомі постраждали від торгівлі людьми, звертайтесь за контактними номерами телефонів:

1547 – Національна гаряча лінія з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей;

527 – Національна гаряча лінія з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів;

112 – єдиний номер для надання екстреної допомоги громадянам;

102 – Національна поліція України.

Управління соціального захисту населення Роменської міської ради

Більше інформації на Telegram-каналі “Роменська громада” – https://t.me/romny_gromada 

Схожі публікації