Понеділок, 23 Вересня, 2024

ВІЙНА

Новини Шостка

У Шостці відкрилась виставка «Нескорене прикордоння» + Відео

У Шостці відкрилась виставка «Нескорене прикордоння» + Відео

Сьогодні, 2 серпня, у Арт-центрі пройшло відкриття виставки «Нескорене прикордоння», яка проводилася у рамках Всеукраїнського мистецького проєкту «Нескорена Україна».

Як зазначив народний художник України Віктор Ковтун, виставка має міжнародний рівень, бо на ній представлені роботи не лише з нашої країни, а й з Франції, Німеччини, Болгарії. Її відкриття він назвав великою мистецькою державною подією.

Голова Національної спілки художників України Костянтин Чернявський зазначив, що такі виставки зараз потрібні людям, адже перше, що хотів зробити ворог – зламати наш дух, знищити нашу культуру, традиції…

Особливо приємно було знаходись у Арт-центрі почесному академіку Національної академії мистецтв України Петру Багрію, який 7 років тому був присутній на відкритті мистецького простору у Шостці. «Галерея живе! Незважаючи на війну, той дух українства, козацький дух присутній у цих стінах!», – сказав він.

За словами нашого земляка, академіка Національної академії наук України, екс-міністра освіти і науки Василя Кременя, відкриття виставки – непересічна подія. «По-перше, художники України всіх регіонів демонструють свою майстерність, закарбовуючи історичні події, іноді жахливі, на превеликий жаль. По-друге, ця виставка має велике виховне значення, адже діти, які тут побудуть, ще більше усвідомлять свою українську ідентичність, свою громадянськість, свої патріотичні почуття…», – переконаний він.

Міський голова Микола Нога зазначив, що Шосткинщина, Сумщина, як і вся Україна, незламні. Він подякував усім, хто взяв участь у виставці, хто долучився до втілення в життя цього великого мистецького проєкту.

Подробиці – у сюжеті

Схожі публікації