Квашена капуста вийде особливо смачною, якщо готувати її у вдалі дати.
Коли в грудні квасити капусту
Після багатовікових спостережень люди дійшли висновку, що результат квашення багато в чому залежить від того, в яку місячну фазу провели процедуру. Сприятливим вважається період зростання Місяця. Саме приготована в такі дати заготівля приємно хрумтить і виділяє багато соку. Якщо заквасити качан на спадний Місяць, то він скисне, а в повню або молодик гірчитиме.
Щоб визначитися, коли квасити капусту в грудні, варто також враховувати день тижня. Вдалими для ферментації є понеділок, вівторок і четвер. У середу і п’ятницю за роботу краще не братися, інакше овоч зіпсується. А неділя не підходить через те, що церква не схвалює будь-яку працю.
Таким чином, найкращими днями грудня, коли квасити капусту за місячним календарем, будуть 1-2, 15-16, 22-23, 25, 29-31 число. Нейтральними датами вважаються 8-9, 11, 18, 27 грудня. Не можна готувати страву 7, 10, 19-20 і 24 числа – результат повністю розчарує.
Як квасити капусту правильно
Квашення – це спосіб приготування страви у власному соку за кімнатної температури. Протягом цього процесу виділяються молочнокислі бактерії, які змушують продукт забродити і надають йому кислого смаку. Квашені овочі вважаються дуже корисними для шлунка.
Для приготування візьміть капустяний качан і по чайній ложці солі та цукру. Підібравши вдалий день, коли можна квасити капусту в грудні, дрібно наріжте овоч і перемішайте зі спеціями. Потім розімніть руками, щоб виділилося більше соку. Заповніть заготівлею відповідну банку, накрийте блюдцем і на нього поставте вантаж. Потім залиште на мінімум 3 доби в теплому приміщенні. Під час квашення з овоча виділятиметься сік, тому поставте банку в більшу тару.











