Буряк можна запекти у фользі, рукаві та просто на деку.
В українській кухні буряк є дуже популярним овочем. Його використовують у салатах, борщі, супах і навіть як натуральний барвник для десертів.
Багато хто продовжує варити буряк, що є поширеною помилкою. Замість цього, варто перейти до запікання овоча:
- під впливом температури цукри карамелізуються і посилять природну солодкість буряка;
- обробка сухим жаром дозволить зберегти більше поживних речовин;
- цей метод набагато простіший і після нього не доведеться відмивати посуд від бордового соку.
Ми розібралися, як запекти буряк у духовці трьома різними способами.
Як і скільки запікати буряк у духовці у фользі
Для першого методу беремо кілька коренеплодів, миємо їх і обсушуємо серветкою. Злегка змащуємо овочі олією, загортаємо у фольгу і викладаємо на деко.
Щоб запекти буряк у духовці, встановіть температуру на позначці 190 градусів. Маленьким коренеплодам потрібно 45 хвилин, середнім – близько години, а великим – приблизно 90 хвилин.
Після цього не поспішайте чистити і нарізати овочі. Дайте буряку близько 10 хвилин, щоб охолонути. За цей час соки розподіляться і стабілізуються, а не витечуть одразу під час розрізання.
Як запекти буряк у духовці без фольги
Якщо ви вирішили приготувати щось із цих коренеплодів, а алюмінієвого паперу вдома немає, то можна обійтися і без нього.
Для першого способу треба очистити буряк і нарізати скибочками. Викладаємо шматочки на деко з пергаментом, збризкуємо олією і злегка солимо.
Випікаємо овоч за температури близько 200 градусів протягом 25-30 хвилин. Важливо стежити за буряком, щоб він не пригорів.
Цілий коренеплід без фольги краще готувати в рукаві. Ось як як запекти буряк у духовці в цьому випадку:
- кладемо вимитий і обсушений овоч у цей термостійкий пакет;
- зав’язуємо рукав із двох боків і проколюємо для виходу пари;
- готуємо близько 50 хвилин за 180 градусів.
Будь-який із цих методів дасть змогу швидко підготувати овоч до подальшого використання і без відварювання у воді.












