Господині часто роблять одні й ті самі помилки під час приготування грибів.
Печериці – популярні та дуже смачні гриби, які можна готувати різними способами. Їх маринують, тушкують і смажать. Однак деякі господині зазнають поразки в готуванні і не розуміють, чому гриби вийшли гумовими.
Виявилося, що на смак і текстуру може вплинути черговість викладання інгредієнтів на сковороду. Раніше ми розповідали, на чому краще смажити.
Що смажать насамперед: гриби чи цибулю
Існує думка, що спочатку потрібно обсмажувати цибулю до м’якості, а потім додавати нарізані гриби. Цибуля виділить сік, карамелізується, стане ароматною та солодкою.
Потім додають печериці й обсмажують усе разом. У результаті вони приготуються одночасно. Водночас гриби можуть втратити частину свого аромату та рум’яну скоринку.
Як пише Odzywianie wprost, півфіналіст “Мастер Шефа” в Польщі Лєшек Водницький заявив, що це поширена помилка. У цьому разі цибуля наситить гриби своїм смаком і не дасть їм просмажитися ідеально.
Насправді спочатку потрібно обсмажити печериці до рум’яності на розігрітій оливковій олії.
Потім додати невеликий кубик вершкового масла і можна всипати нарізану цибулю. Помішуємо і смажимо до готовності. Якщо хочеться додати часник, то робити це треба на цьому етапі.
Як зробити печериці м’якими та смачними – важливі правила
Є й інші причини, чому гриби гумові виходять. Ми зібрали поширені помилки, яких припускаються господині під час приготування печериць.
У жодному разі не мийте їх перед приготуванням без крайньої потреби. Зазвичай ці гриби продаються на базарах і в магазинах практично чистими, а тому достатньо буде зняти шкірку, зрізати проблемні місця і протерти вологим рушником забруднення.
Річ у тім, що печериці здатні вбирати вологу. Під час миття вони насичуються водою, а потім віддають її на сковорідці. При цьому через зайву воду гриби ще й втрачають свій прекрасний аромат.
Під час смаження печериць викладайте їх в один шар. Якщо грибів буде дуже багато, вони почнуть тушкуватися. Готуйте їх на оливковій або вершковій олії. Перевертайте, коли вони стануть рум’яними. Солити варто в самому кінці, це дасть змогу зберегти більше соку всередині.
Якщо хочеться соковитіших і щільніших грибів, то вибирайте королівські печериці, у яких коричнева шляпка. Вони випускають менше рідини і майже не змінюються в розмірі. Хоча ці гриби трохи дорожчі, вони набагато ароматніші за звичайні.