Понеділок, 28 Жовтня, 2024

ВІЙНА

Війна

Україна може розглянути “мирні ініціативи” Китаю та Бразилії, але їх інтегрують у “формулу миру” — Єрмак

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак. ОПУ

Голова Офісу президента Андрій Єрмак припустив, що Україна може розглянути альтернативні "мирні ініціативи" Китаю, Бразилії та інших держав. Їх можуть інтегрувати в українську "формулу миру".

Про це він сказав в інтерв'ю італійському виданню Corriere della Sera.

За словами посадовця, на початку листопада Україна завершить працювати над "формулою миру" й він не виключає, що також можуть розглянути й альтернативні мирні ініціативи.

"На початку листопада ми завершимо нашу "формулу миру", і президент Зеленський сказав, що тоді він буде готовий прислухатися до інших ініціатив, таких як Китай, Бразилія, Південна Африка тощо, щоб інтегрувати їх у нашу. Тоді наша пропозиція матиме значну підтримку", — пояснив Єрмак.

Керівник ОПУ також відкинув можливість будувати мирну пропозицію під впливом тих, "хто хотів війни", маючи на увазі очільника Кремля Володимира Путіна.

"Ми будемо готові провести міжнародну конференцію, коли відчуємо силу та підтримку Глобального Півдня для переговорів з Росією", — додав він.

Також Єрмак не підтвердив, що другий саміт миру можуть перенести на наступний рік й заявив, що конференцію проведуть, "коли будуть відповідні умови".

Китайсько-бразильська "мирна ініціатива"

23 травня 2024 року уряди Бразилії та Китаю опублікували спільну заяву щодо вирішення війни між Росією та Україною, виступаючи за політичні переговори для досягнення миру й закликали провести конференцію стосовно цього.

2 серпня МЗС Китаю заявило, що китайсько-бразильський "консенсус із шести пунктів" щодо завершення війни в Україні отримав "позитивні" відгуки з понад 110 країн світу.

28 серпня Пекін закликав більше країн підтримати китайський"мирний план" для України після серії дипломатичних переговорів з Індонезією, Бразилією та Південною Африкою.

Схожі публікації