Новини Охтирка

ПСИХОЛОГИНІ MEDAIR ПРОВЕЛИ ЦИКЛ ЗАНЯТЬ ДЛЯ МЕШКАНЦІВ СЕЛА СТАРА ІВАНІВКА

ПСИХОЛОГИНІ MEDAIR ПРОВЕЛИ ЦИКЛ ЗАНЯТЬ ДЛЯ МЕШКАНЦІВ СЕЛА СТАРА ІВАНІВКА

У рамках домовленостей про співпрацю з Охтирською міською радою представники міжнародної організації MEDAIR організували в сільській раді Старої Іванівки інформаційні сесії з ментального здоров’я, розповідали – як опанувати негативні емоції та впоратися зі стресом.

Така психосоціальна підтримка виявилася надзвичайно актуальною та потрібною для мешканців Старої Іванівки, тож заняття із задоволенням відвідували десятки людей.

– «Активне спілкування, тренінги, корисні поради, дружня атмосфера – всі з величезним бажанням брали участь в заняттях, які проводили фахівці з питань психічного здоров’я MEDAIR, – розповідає староста Староіванівського старостинського округу Ганна КУДЬ. – За весь період проведення інформаційних сесій на різноманітні теми люди отримали позитивні емоції, корисні знання, які допоможуть боротися зі стресом. Інколи навіть просто вибалакатися потрібно, щоб тебе вислухали, тоді стає легше на душі. Зараз це людям дуже потрібно», – ділиться враженнями Ганна Іванівна.

Medair (Медейр) – це швейцарська неурядова гуманітарна організація, яка допомагає відновити житло, що було пошкоджене під час бойових дій чи окупації, підтримує медичні заклади, проводить сесії, тренінги, групи з психосоціальної підтримки, а також надає побутові та гігієнічні набори, фінансову допомогу для внутрішньо переміщених осіб та людей, що живуть поблизу зони бойових дій або на деокупованих територіях.

Схожі публікації