Середа, 23 Жовтня, 2024

ВІЙНА

Новини Охтирка

Людина – не товар

Людина – не товар

З нагоди Європейського дня боротьби з торгівлею людьми, що відзначається щорічно 18 жовтня в Україні та світі, в читальному залі Охтирської центральної бібліотеки розміщено книжкову тематичну виставку «Людина – не товар!».

Документи представлені на виставці – це актуальні видання, які розкривають такі болючі питання як: «Що ж таке торгівля людьми та як вона проявляється в суспільстві?», «Як запобігти торгівлі людьми?», «Яка кримінальна відповідальність за такі злочини?» «В яких офіційних документах відображається заборона рабства та торгівлі людьми, а також захист прав людей від цих страшних злочинів проти їх прав та свобод?». Також тут представлено канали зв’язку, по яким є можливість зв’язатися, якщо ви або ваші близькі чи знайомі постраждали від торгівлі людьми. Виставка доповнена художньою літературою, де висвітлюється ці злочини.

Цей день покликаний вчергове нагадати про необхідність консолідації зусиль органів державної та місцевої влади, громадських організацій та громадськості в цілому з метою підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми та небайдужості громадськості до цього явища.

Оскільки торгівля людьми є глобальним злочинним бізнесом, сучасною формою рабства, що грубо порушує права людини, Україна була серед перших країн у Європі, яка у 1998 році встановила кримінальну відповідальність за торгівлю людьми.

Пам’ятайте, якщо ви знаєте про випадки торгівлі людьми, ваш обов’язок як громадянина/громадянки України повідомити цю людину про можливість отримати допомогу! Не будьте байдужими до чужого болю!

Схожі публікації