Середа, 23 Жовтня, 2024

ВІЙНА

Новини Охтирка

СБУ на Сумщині повідомила заочно про підозру депутату ОПЗЖ, який втік до рф та закликає захоплювати українські території

СБУ на Сумщині повідомила заочно про підозру депутату ОПЗЖ, який втік до рф та закликає захоплювати українські території

Слідчі Служби безпеки повідомили про підозру депутату від забороненої партії ОПЗЖ міськради Сумщини, який втік до росії, де підтримує агресивну політику путіна та закликає до захоплення територій України.

За матеріалами слідства, депутат однієї з міськрад Сумської області, який у 2020 році був обраний від забороненої наразі проросійської політпартії ОПЗЖ, виявився причетним до злочинної діяльності, спрямованої проти суверенітету та територіальної цілісності нашої держави.

Задокументовано, що на початку 2022 року зловмисник незаконно виїхав «зеленкою» до країни-агресора та оселився у Бєлгороді.

Там фігурант розпочав активну антиукраїнську діяльність через рашистську соцмережу «Вконтакте».

Зокрема, зловмисник вихваляв засади «руського міра» та підтримував агресивну політику путінського режиму проти України.

Для популяризації своїх прорашистських ідей фігурант підготував т.зв. «петицію до президента рф в. путіна», у якій закликав захопити та «зачистити» території Харківщини, а також виправдовував загарбницькі дії на територіях Донеччини та Луганщини, називаючи ці українські регіони «исконно-русскими землями».

За висновками лінгвістичної експертизи, контент, створений та поширений чиновником-втікачем містить заклики до порушення територіальної цілісності нашої держави.

Оскільки зловмисник переховується від слідства на території країни-агресора, слідчі СБУ повідомили йому заочно про підозру за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України). Фігурант оголошений у розшук.

Задокументували та здійснюють розслідування щодо депутата-сепаратиста співробітники СБУ в Сумській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Схожі публікації