Середа, 9 Жовтня, 2024
Новини Охтирка

КОМІСІЯ З ПИТАНЬ ЗАХИСТУ ПРАВ ДИТИНИ

КОМІСІЯ З ПИТАНЬ ЗАХИСТУ ПРАВ ДИТИНИ

8 жовтня відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Охтирської міської ради під головуванням міського голови Кузьменка Павла Петровича. На засіданні комісії розглянуто 10 питань, які були опрацьовані спеціалістами служби у справах дітей Охтирської міської ради та обговорені членами комісії.

Зокрема, комісією було розглянуто 68 заяв мешканців міста Охтирки, в тому числі внутрішньо переміщених осіб, про надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, що зазнала психологічного насильства.

Членами комісії ухвалено рекомендувати органу опіки і піклування Охтирської міської ради прийняти відповідне рішення виконавчого комітету.

Комісією розглянуто заяву кандидата в опікуни та ухвалено рекомендувати органу опіки і піклування Охтирської міської ради прийняти рішення, яким призначити її опікуном над неповнолітньою дитиною-сиротою.

Крім того, ухвалено рекомендувати органу опіки і піклування Охтирської міської ради прийняти рішення виконавчого комітету, яким надати дозвіл матері дитини на вчинення правочину в інтересах її малолітньої доньки: передачі в оренду майна, яке на праві власності належить дитині.

За результатами розгляду ухвалено 4 висновки органу опіки та піклування щодо розв’язання цивільних спорів між батьками, а саме: щодо доцільності позбавлення батьківських прав, визначення місця проживання дитини, а також доцільності відібрання дитини у матері, яка не здійснює належного нагляду за малолітньою дитиною, чим постійно наражає її на небезпеку.

Також на засіданні комісії було заслухано опікуна дітей щодо виконання нею своїх обов’язків.

У ході засідання комісії було заслухано заявників, запрошених осіб та членів комісії, враховано пропозиції щодо відповідних рішень.

Схожі публікації