Субота, 5 Жовтня, 2024
Новини Охтирка

Спрощено виплати одноразової грошової допомоги для військових та їхніх родин

Спрощено виплати одноразової грошової допомоги для військових та їхніх родин

Управління соціальної та ветеранської політики інформує, що Постановою Кабінету Міністрів України № 1090 від 24 вересня 2024 р. «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо спрощення порядку призначення та виплати одноразової грошової допомоги в разі загибелі (смерті) або інвалідності деяких категорій осіб відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» регламентується процедура призначення та виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті) або інвалідності деяких категорій осіб.

Відтепер Міністерство у справах ветеранів самостійно призначатиме пораненим військовим і родинам загиблих захисників і захисниць одноразову грошову допомогу. Виплата допомоги здійснюватиметься безпосередньо на банківський рахунок одержувача.

Також спрощується процедура подання документів, щоб отримати компенсацію: необхідні документи можна надіслати до Міністерства у справах ветеранів поштою або через Дію.

Уряд також збільшив суми виплат. Грошова допомога для родин у випадку загибелі військового у не бойових діях становитиме 750 прожиткових мінімумів – це 2 мільйони 271 тисяча гривень. Раніше у таких випадках виплачували 500 прожиткових мінімумів.

Для поранених військовослужбовців збільшено компенсації залежно від групи інвалідності:

 

І група – 1 млн 210 тис. грн;

ІІ група – 908 тис. грн;

ІІІ група – 757 тис. грн.

 

Зміни в порядку призначення та виплати одноразової грошової допомоги – важливий крок для підтримки військових та їхніх родин.

Схожі публікації