Новини футболу

Юрій Мороз: Я залишився незадоволеним діями футболістів, нам не вистачило бійцівських якостей

Юрій Мороз: Я залишився незадоволеним діями футболістів, нам не вистачило бійцівських якостей

Юрий Мороз, фото – uaf.ua

Наставник збірної України U-16 Юрій Мороз підбив підсумки протистоянь національної команди на міжнародному турнірі в іспанській Мурсії.

“Підсумки змагань вийшли невтішними. Так, можна зробити поправку на те, що для цієї збірної це були перші спаринги, тоді як наші суперники провели по десятку ігор”.

“І все ж таки я залишився незадоволений діями футболістів. Хлопці начебто й намагалися виконувати вимоги тренерського штабу, але перш за все ми поступилися в боротьбі, не вистачило бійцівських якостей, характеру”.

“Основна підготовка проходить у клубах, але хочеться, щоб гравці, отримавши виклик до збірної, не відпочивали на лаврах. Це аванс. Кандидати до збірної мають працювати вдвічі більше, і ставлення до тренувань має бути на професійному рівні. Бо треба бути готовим грати на рівних із тими ж англійцями, французами. Цей турнір показав недоліки нашої команди”.

“Втім, пропрацювавши з молоддю не один рік, я впевнений, що виступ в Іспанії стане гарним уроком для юних футболістів. Багато хто з цих гравців ще отримає шанс одягнути синьо-жовту футболку, і сподіватимемося, що вони зроблять правильні висновки”.

Тренерський штаб викликав на тренувальний збір у Мурсії 22 футболісти. За словами Мороза, перше завдання – познайомитися з футболістами та дати ігровий час гравцям, які раніше могли не потрапити до команди.

Однак на турнірі в Мурсії українська збірна зазнала трьох поразок. Синьо-жовті програли одноліткам з Ізраїлю (1:2) та Англії (0:3), а також пропустили вісім м’ячів від Франції.

Джерело

Схожі публікації