Війна

Наша мета — зробити Україну настільки сильною, наскільки хоче український народ — Павер про план перемоги Зеленського

Адміністраторка Агентства США з міжнародного розвитку Саманта Павер. AP/Leo Correa

Мета Сполучених Штатів полягає в тому, щоб зробити Україну настільки сильною, наскільки хоче український народ.

Про це в інтерв'ю Суспільному сказала адміністраторка USAID Саманта Павер, коментуючи план перемоги Зеленського.

"Мої колеги з Міноборони сказали б про нього з військової сторони, я ж говорю з економічного боку і з боку управління, що наша мета полягає в тому, щоб зробити Україну настільки сильною в усіх секторах і настільки стійкою, наскільки український народ хотів би, щоб вона була", — сказала вона.

За словами Павер, питання полягає в тому, щоб військові говорили один з одним про конкретні вимоги до озброєння або про розвиток на полі бою.

"Наш фокус на цивільній стороні — це інше поле бою, щоб переконатися, що ті, хто хотів би підірвати українську демократію, хто хотів би, щоб вона повернулася до старих звичок щодо корупції, що ці люди, ці сили не досягли успіху. І тому, знову ж таки, це мій фокус", — сказала американська чиновниця.

Що відомо про план перемоги України

Про план перемоги Україні у війні з Росією президент говорив ще наприкінці серпня. 20 вересня Зеленський уточнював, що цей план розрахований на швидкі рішення партнерів з жовтня по грудень 2024 року. Під час візиту до США він представив план обом кандидатам у президенти — Дональду Трампу та Камалі Гарріс, а також Конгресу США, і чинному главі Штатів Джо Байдену.

Схожі публікації