Війна

Умєров звільнив трьох своїх заступників та держсекретарку МОУ

Міністр оборони України Рустем Умєров на базі Рамштайн, вересень 2023. AP/Michael Probst

1 жовтня міністр оборони України Рустем Умєров повідомив про звільнення своїх заступників та державної секретарки Міністерства оборони України (МОУ).

Про це йдеться на сторінці Умєрова в Facebook.

Міністр заявив, що підписав подання до Кабміну про звільнення заступників міністра оборони — Станіслава Гайдера, який переходить на посаду керівника Офісу міністра, звільнення Олександра Сергія, Юрія Джигира та держсекретаря Людмили Дараган.

Умєров додав, що про нові призначення, включно із заступниками міністра, повідомить окремо.

"Система Міністерства оборони України під час воєнного стану є закритим периметром. Це означає, що всі процеси всередині мають бути чіткими та контрольованими. Будь-які зовнішні чи внутрішні спроби вплинути на них — неприпустимі. У цьому контексті проводяться і кадрові зміни", — написав Умєров.

Також він повідомив про реформу в системі оборонних закупівель.

"Спецтехноекспорт» (СТЕ) переходить від ГУР до Міноборони. Поставив завдання — довести до кінця процес очищення системи закупівель у тісній співпраці з правоохоронними та антикорупційними органами", — йдеться в повідомленні.

Також він додав, що продовжується реформування Агентства оборонних закупівель (АОЗ) та Державного оператора тилу (ДОТ), наближаючись до стандартів НАТО.

"Найближчим часом будуть створені наглядові ради для обох структур. Подання до КМУ буде зроблено цього тижня", — додав міністр оборони.

Схожі публікації