Неділя, 29 Вересня, 2024
Новини Охтирка

Матеріальна допомога жителям міста

Матеріальна допомога жителям міста

Питання надання матеріальної допомоги та підтримки завжди було, є і залишається одним із пріоритетів у роботі органів з боку соціальної та ветеранської політики.

Щомісяця на засіданні комісії з питань надання одноразової матеріальної допомоги уважно вивчаються надані мешканцями громади документи, розглядається кожний випадок захворювання, що спричинив потрапляння в складні життєві обставини.

Так, 25 вересня 2024 року комісією при виконавчому комітеті Охтирської міської ради було розглянуто документи 12 заявників, яким після обговорення було надано допомогу на лікування на загальну суму 132,0 тис. грн.

Сума допомоги визначається виходячи з тяжкості захворювання, подальшого лікування тощо.

Окрім того, не залишилися поза увагою і внутрішньо переміщені особи, які опинилися в складних життєвих обставинах у зв’язку з тяжкими захворюваннями, дороговартісним лікуванням та оперативним втручанням.

Всього з початку року було надано матеріальну допомогу 167 мешканцям громади на суму 1 млн 143 тис. грн, з них 10 внутрішньо переміщеним особам.

Матеріальна допомога надається відповідно до Програми соціальної підтримки окремих категорій громадян Охтирської міської територіальної програми на 2022-2024 роки, виконавцем якої є управління соціальної та ветеранської політики Охтирської міської ради.

Схожі публікації