Війна

Умєров розповів про плани України щодо виробництва дронів у 2025 році

Міністр оборони України Рустем Умєров. Олександр Магула/Суспільне

Міністр оборони Рустем Умєров заявив, що у 2025 рік Україна планує виробити кілька мільйонів безпілотників, аби не дати Росії переваг в цьому напрямку.

Про це він розповів в інтерв'ю телеканалу "Рада", яке транслювалось в ефірі телемарафону "Єдині новини".

За словами міністра, вже цього року було закуплено понад мільйон дронів, а власні можливості виробництва оцінюються у декілька мільйонів. "Ми зі свого боку не говорили, скільки дронів можемо виробити. Але це кілька мільйонів з яких держбюджет деякі речі оплачує, деякі гроші ми знаходимо у партнерів. На наступний рік ми не дамо ворогу нас обійти, тому ми будемо вже в декілька разів більше виробляти", — сказав Умєров.

Виробництво дронів в Україні

У Мінцифри повідомляли, що за останні два роки виробництво безпілотників в Україні масштабувалося в 100 разів. Якщо два роки тому, коли стартував проєкт “Армія дронів”, було 7 виробників, у яких держава могла закуповувати БПЛА, то на сьогодні їх 87.

Як розповіла раніше заступниця міністра з питань стратегічних галузей та промисловості України Анна Гвоздяр, Україна за рік може виробляти понад три мільйони дронів. Для цього в держави є достатні виробничі спроможності та співпраця з міжнародними партнерами.

Схожі публікації