П’ятниця, 20 Вересня, 2024

ВІЙНА

Війна

План перемоги повністю підготовлений – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський під час пресконференції на форумі “Україна 2024. Незалежність”, Київ, 27 серпня 2024 року. REUTERS/Valentyn Ogirenko

План перемоги України у війні з Росією, який президент Зеленський планує представити президентові Сполучених Штатів Америки (США) Джо Байдену та обом кандидатам на пост глави держави — Дональду Трампу та Камалі Гарріс, повністю підготовлений.

Про це президент України Володимир Зеленський заявив у вечірньому зверненні 18 вересня.

"Повністю підготовлений наш План перемоги – усі пункти, усі ключові акценти, визначені необхідні додатки з деталями до Плану. Все опрацьовано. Найголовніше тепер – рішучість реалізувати", — сказав Зеленський.

Він додав, що немає й не може бути жодної альтернативи миру, жодного заморожування війни чи будь-яких інших дій, які "перенесуть російську агресію на інший етап".

18 вересня японське інформагентство Kyodo News з посиланням на високопосадовця уряду 18 вересня повідомляло деталі мирного плану. Зазначається, що План перемоги у війні президента України Володимира Зеленського включатиме детальний перелік військових ресурсів, життєво важливих для перемоги над Росією, а також прохання про дозвіл атакувати територію Росії ракетами великої дальності. У плані також наголошуватиметься на необхідності інвестицій для зміцнення вітчизняного оборонного потенціалу. Він буде представлений під час саміту з президентом США Джо Байденом наприкінці вересня.

Схожі публікації