П’ятниця, 20 Вересня, 2024

ВІЙНА

Війна

Німеччина додатково виділяє 50 млн євро на лікування українських військових

Голова МОЗ Віктор Ляшко та міністр охорони здоров’я Німеччини Карл Лаутербах, Берлін, Німеччина, 2 лютого 2024 року. Міністерство охорони здоров’я/Facebook

Німеччина вирішила додатково надати до 50 мільйонів євро на лікування поранених українських солдатів. Країна прийняла понад 1100 травмованих унаслідок війни — як цивільних, так і військових.

Про це 18 вересня повідомив уряд ФРН.

Відтепер витрати на стаціонарне лікування поранених на війні будуть здійснюватися та оплачуватися без бюрократичних процедур Федеральним відомством адміністрації.

За даними міністерки внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер, ФРН евакуювала вже 1 173 важкопоранених і травмованих українських солдатів і цивільних і надали їм допомогу в німецьких клініках.

Міністр охорони здоров'я Карл Лаутербах зазначив: "Медична підтримка України має центральне значення в боротьбі з російським вторгненням. Жодна інша західноєвропейська країна не лікує таку кількість важкопоранених солдатів і цивільних".

У пресрелізі пояснюють, що нове рішення уряду прибирає зайву бюрократичну тяганину. "Процедура госпіталізації та структура допомоги в останні роки призвели до низки адміністративних труднощів і проблем в оформленні для постраждалих, лікарень і місцевих органів влади", — каже уряд ФРН.

Німеччина приймає українських військовослужбовців на лікування в шпиталях Бундесверу з 2014 року.

У лютому цього року 5 медзакладів України підписали меморандум про співпрацю з німецькою клінікою "Шаріте", ще 5 – домовилися з німецькою мережею реабілітаційних лікарень BG Kliniken.

Міністр охорони здоров'я Німеччини Карл Лаутербах після масованої атаки по Україні 8 липня, зокрема по "Охматдиту", заявив, що його країна готова прийняти хворих українських дітей. Туди згодом вирушили 8 пацієнтів.

Схожі публікації