П’ятниця, 20 Вересня, 2024

ВІЙНА

Війна

Генштаб: на фронті за добу відбулося 167 бойових зіткнень

Українські військові на позиціях біля Часового Яру на Донеччині, 22 червня 2024 року. Oleg Petrasiuk/Ukraine’s 24th Mechanised Brigade via AP

На фронті протягом минулої доби зафіксовано 167 бойових зіткнень. За уточненою інформацією, 9 вересня росіяни завдали по позиціях українських підрозділів та населених пунктах чотири ракетних удари із застосуванням чотирьох ракет, а також 97 авіаударів, зокрема, скинули 130 КАБ. Крім цього, здійснили 4916 обстрілів, з них 195 — із реактивних систем залпового вогню.

Про це інформує Генштаб ЗСУ у своєму ранковому зведенні станом на 08.00 10 вересня.

Військо РФ завдало авіаударів, зокрема в районах населених пунктів Павлівка, Білопілля, Годунівка, Куп’янськ, Загризове, Пустогород, Галаганівка, Харків, Білокриничне, Твердохлібове, Щурове, Стельмахівка, Курилівка, Краматорськ, Предтечине, Диліївка, Торецьк, Пантелеймонівка, Олександропіль, Селідове, Курахівка, Трудове, Водяне, Вугледар, Катеринівка, Богоявленка, Новоукраїнка, Оріхів, Степногірськ, Лук’янівське, Новоандріївка, Кам’янське, Новоданилівка, Лугівське та Білогір’я.

Минулої доби авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали 13 ударів по районах зосередження особового складу і ОВТ окупантів РФ, а також уразили п’ять артилерійських систем.

Яка ситуація на фронті

На Харківському напрямку відбулися дві атаки росіян у районах населених пунктів Вовчанськ та Глибоке.

На Куп’янському напрямку за добу відбулося 12 атак окупантів РФ. Сили оборони відбивали штурмові дії росіян у бік Синьківки, Петропавлівки, Глушківки, Стельмахівки та Лозової.

На Лиманському напрямку військо РФ атакувало 14 разів. Намагалося просунутись уперед неподалік восьми різних населених пунктів. Акцент робило біля Невського, Новосадового, Торського, Григорівки та Макіївки.

На Сіверському напрямку українські захисники також відбивали 14 штурмових дій російських окупантів поблизу Верхньокам’янського, Івано-Дар’ївки, Спірного та Званівки.

На Краматорському напрямку окупанти РФ атакували двічі, у районі Білої Гори.

На Торецькому напрямку військо РФ за підтримки авіації здійснило дев’ять атак неподалік Неліпівки та Торецька.

На Покровському напрямку українські захисники зупинили 41 штурмову і наступальну дію росіян у бік населених пунктів Воздвиженка, Зелене Поле, Новотроїцьке, Гродівка, Новогродівка, Селідове та Михайлівка. Найбільша концентрація російських атак була поблизу Михайлівки та Новогродівки.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 46 атак. Основні зусилля військо РФ прикладало у районах Українська, Красногорівки, Костянтинівки та Георгіївки, де відбулось 6, 7, 15 та 12 боєзіткнень відповідно.

На Времівському напрямку росіяни здійснили дев’ять штурмів українських позицій неподалік Золотої Ниви, Шахтарського і Вугледара. Активно задіювали для ударів на напрямку штурмову і бомбардувальну авіацію.

На Оріхівському напрямку окупанти РФ намагалися вибити підрозділи Сил оборони з позицій в районах Малої Токмачки і Малих Щербаків — загалом провели три атаки. Для авіаударів росіяни використали близько десятка керованих авіабомб і до сотні НАРівНекерована авіаційна ракета (НАР) — вид авіаційних засобів ураження. Після пуску ракета робить некерований політ..

На Придніпровському напрямку російські військові атакували українські позиції дев’ять разів. Отримали жорстку відсіч, зазнали втрат.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань РФ не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями російські військові з території РФ активно застосовують артилерію і авіацію по районах українських населених пунктів.

Триває операція у Курській області.

Схожі публікації